Pentru muraturile pane:
1 borcan mediu de castraveti murati
1 albus de ou
½ cana de malai
⅓ cana de faina
½ lingurita de condimente (dupa gust)
3 linguri de ulei
Pentru sos:
¼ cana de maioneza
3 linguri de ketchup
¼ lingura pudra de usturoi
½ lingura de piper negru
Incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius, cu o tava in interiorul lui.
Scurge muraturile si usuca-le cu prosoape de hartie.
Bate albusul intr-un bol mic, circa 5 minute, pana devine spuma. Adauga muraturile si amesteca totul cu ajutorul unei spatule.
Ia o punga cu inchidere ermetica si pune in interiorul ei faina, malaiul si condimentele, dupa care amesteca-le putin. Cu ajutorul unei linguri, transfera treptat muraturile in punga. Amesteca-le din nou, pana cand sunt acoperite uniform.
Scoate tava preincalzita din cuptor si toarna uleiul in ea. Scoate rapid muraturile din punga si aseza-le in tava, la distanta egala unele fata de celelalte. Lasa-le la copt pana devin aurii, circa 10-12 minute.
Intre timp, amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol pana se omogenizeaza. Lasa-l putin la frigider si serveste-l langa muraturile fierbinti.
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: