Nutriționiștii ne recomandă însă să adăugăm un ingredient secret în ouăle umplute pentru a ajuta tractul digestiv. 

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului”, dezvăluie nutriționistul Anca Hâncu.

Cât se fierb ouăle 

Pentru a face ouă umplute perfecte, acestea trebuie fierte aproximativ 10 minute. Este nevoie ca gălbenușul să fie tare. 

La preparare, majoritatea gospodinelor adaugă pate de ficat, muștar, maioneză și castraveți murați. Pentru un plus de savoare însă, putem adăuga și ceapă verde ori anșoa. 

foto: shutterstock.com

 

 

 

Tags: oua umplute