Conform reţetei originale, salata de boeuf conţine carne de vânat, raci şi mazăre. După anul 1905, ingredientele salatei de boeuf au fost schimbate. Astfel că numeroşi bucătari din vestul Europei au adăugat ingrediente mai ieftine precum carnea de pui sau vită. Mai târziu au fost adăugate şi maioneza, morcovii, murăturile sau albuşul de ou fiert. 

Ingredientele necesare pentru salata de bouef 

700 gr rasol de vită

1 kg cartofi

500 gr morcovi

200 g mazăre 

300 gr murături (castraveți, gogoșari etc)

250 gr maioneză

1 lingură de muștar

zeamă de lămâie, după gust

sare

piper 

Cum se prepară salata de boeuf 

Se taie bucăţi mici carnea şi se pune la fiert câteva minute. Se curăţă spuma şi apoi, după ce nu se mai formează spumă, se adaugă lângă carne morcovii şi cartofii cu coajă. Se lasă legumele să fiarbă împreună cu carnea. Legumele se scot mai devreme, înainte sa se sfărâme. Se decojesc cartofii şi apoi se taie cubuleţe mici. Apoi, se amestecă toate ingredientele tocate mărunt, împreună cu maioneza. Se decorează cu albuş de ou fiert, gogoşari, castraveţi şi maioneză. 

Se taie mărunt şi murăturile. Mare atenţie la acest pas! Înainte de a le adăuga în amestec este foarte important ca acestea sa fie foarte bine scurse. Altfel, acestea vor lăsa foarte multă zeamă şi vor strica gustul şi compoziţia salatei. Aceasta este una dintre marile greşeli pe care le fac toate gospodinele când prepară salata de bouef. 

Este recomandat să laşi la scurs castraveţii şi gogoşarii aproximativ 10 minute într-o sită fină sau să îi presezi cu ajutorul unui tifon dacă nu ai timp.

Sursa foto: youtube.com