Ingrediente:
Doua conserve de ton in ulei de masline
200 de grame de unt
¼ cana smantana
Coaja razuita de lamaie
¼ cana zeama de lamaie
¼ cana piper Cayenne
6 fileuri de ansoa
3 linguri capere
Sare
Piper
¼ cana patrunjel tocat
¼ cana tulpina de telina tocata
Paine prajita sau crackers, pentru servire
Mod de preparare:
Pune o bucata de folie de plastic intr-un vas. Folia trebuie sa fie suficient de mare incat marginile sa iasa in afara vasului.
Scurge tonul de ulei si pune-l intr-un robot de bucatarie, impreuna cu untul, smantana, coaja si zeama de lamaie, piperul cayenne, ansoa si caperele. Asezoneaza totul cu sare si piper si porneste robotul. Lasa totul la procesat pana obtii o pasta omogena.
Muta pateul rezultat in vas, aranjeaza-l uniform cu o spatula si acopera-l cu marginile foliei de plastic. Lasa-l la frigider circa 8 ore sau chiar peste noapte, pana se intareste.
Inainte de a servi pate-ul, amesteca intr-un bol patrunjelul si telina tocata marunt. Rastoarna pate-ul pe o farfurie curata, iar deasupra lui presara verdeata tocata. Serveste-l cu paine prajita sau crackers.