Pentru a ieși însă cu adevărat gustoasă, orice gospodină trebuie să țină cont de câteva sfaturi foarte importante. 

Alege carnea de vită 

Rețeta originală de salată de boeuf conține carne de vită. Este indicat să folosim carne de vițel foarte fragedă, pe care să o fierbem bine și apoi să o scurgem. 

Ce cartofi sunt buni pentru salata de boeuf? 

Bucătarii recomandă să folosim cartofii roșii pentru salata de boeuf. Aceștia fierb mai repede și se zdrobesc mult mai ușor. În plus, ei își mențin mai bine textura și pot fi tăiați mai ușor cubulețe. Ei trebuie fierți în coajă. 

Rădăcinoase în loc de mazăre 

Deși multe gospodine folosesc mazăre la salata de boeuf, aceasta nu exista în rețeta originală. Ea poate schimba gustul salatei și, în plus, este greu de digerat. Poate fi înlocuită cu succes de rădăcinoase precum morcovi, păstârnac sau rădăcina de pătrunjel.

Mare atenție la murături 

Înainte de a pune murăturile în salata de boeuf, trebuie să le lăsăm mai întâi la scurs. Altfel, salata va deveni apoasă și nu va avea un gust plăcut. 

De asemenea, castraveții și gogoșarii trebuie gustați înainte de a fi puși în salată. Dacă sunt prea sărați sau prea acri, îi putem pune la desărat cel puțin o jumătate de oră. Nu este indicat să folosim maioneză din comerț. Pentru o salată de boeuf cu adevărat gustoasă, maioneza trebuie preparatp acasă. Cea din comerț sau maioneza vegetală îi poate strica gustul preparatului. 

foto: shutterstock.com