Ingrediente:

4 oua

Sare grunjoasa

4 felii de paine prajita, pentru servire

Spray de gatit (sau ulei de masline)

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregateste o tava cu hartie de copt, pe care o ungi cu ulei de masline sau cu spray de gatit.

Unge cu spray de gatit (sau ulei de masline) 4 boluri mici. Sparge ouale si separa albusul de galbenuse. Pune cate un galbenus in fiecare dintre cele 4 boluri mici si pastreaza toate albusurile intr-un bol mare.

Pune sare peste albusuri si bate-le bine cu un mixer electric, la viteza mica, timp de 2-3 minute, ca pentru bezea.

Cu o lingura, imparte albusul in patru portii, pe tava de copt. Fa o mica gaura in mijlocul fiecarui norisor. Lasa-le la copt pana dein ferme si incep sa se rumeneasca usor, circa 6 minute. Pune cu atentie cate un galbenus in  fiecare norisor de albus. Lasa totul la copt pana cand marginile galbensului incep sa se gatesca, circa 3-4 minute. Presara deasupra norisorilor putina sare.

Serveste norisorii de oua pe felii de paine prajita.