In ciuda faptului ca se bucura de o popularitate enorma in intreaga lume, desertul numarul 1 al italienilor nu are o istorie prea lunga. Ingredientele sunt destul de recente - piscoturile Savoiardi au aparut in secolul 19 pentru a celebra vizita facuta de un rege francez ducelui de Savoy. Branza Mascarpone dateaza din secolul 17, insa nu exista documente care sa confirme acest lucru. In orice caz, succesul unui tiramisu consta in calitatea acestor doua ingrediente.
Foarte multi bucatari sau patiseri gresesc tocmai din aceasta cauza – pentru ca folosesc mascarpone de o calitate inferioara sau pentru ca il inlocuiesc cu alte ingrediente, precum ricotta.
Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta a fost respectata in toate regiunile Italiei.
Gasiti aici reteta autentica respectata de cei mai buni Chefi ai peninsulei.
Iar daca vreti sa incercati si altceva, va recomandam Tiramisu cu fructe de padure.
Sa aveti pofta!