Siropul de porumb bogat in fructoza (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decat zaharul, asa ca este folosit in cantitati foarte mari de catre industria alimentara. Problema este ca numeroase studii au confirmat ca provoaca obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, cancer si afecteaza memoria si capacitatea de invatare.
Pentru ca sunt foarte multi bani in joc si producatorii siropului de porumb bogat in fructoza castiga enorm de pe urma lui, acestia i-au schimbat denumirea din “bogat in fructoza” in “zahar de porumb”, termen pe care il vei vedea mai des pe etichetesi care pare mai “sigur” in ochii consumatorilor.
Trueactivist.com a facut lista alimentelor care contin cantitati periculoase de sirop de porumb bogat in fructoza:
- Iaurturile
- Produsele de panificatie
- Pizza congelata
- Batoanele de cereale
- Cocktailurile de arahide
- Dressingurile de salata
- Fructele la conserva
- Apa tonica
- Ketchup
- Conservele
Lista poate sa continue. Desi ideal ar fi sa nu le consumi deloc, incearca macar sa le limitezi consumul.