Nu e o noutate ca multe ingrediente pot deveni prieteni permanenti ai tenului, pielii sau parului tau. Tratamentele naturale, fara chimicale si conservanti, sunt folosite de mii de ani. Pielea absoarbe mult mai usor nutrientii din mastile sau tratamentele pregatite in casa, iar materia prima se gaseste, cel mai adesea, la indemana printre ingredientele pe care le folosesti, de obicei, pentru mancarurile preferate. Nu ai niciun motiv sa nu le incerci si sa vezi efectele uimitoare.
Scrub cu zahar si menta
Ingredientul principal este zaharul, pe care toata lumea il are in bucatarie. Poti folosi zahar tos sau zahar brun in combinatie cu un ulei pentru a curata si hidrata pielea in acelasi timp. Amesteca 200g zahar cu 120ml ulei de migdale (sau ulei de samburi de struguri) si 10 picaturi de ulei esential de menta.
Masca de par cu avocado
Ingredientul principal, avocado, este bogat in acizi grasi monosaturati, vitamina E si proteine din plante. Acestea hranesc parul si il hidrateaza. Pregateste-ti masca dintr-un avocado pasat la blender, amestecat cu 3 linguri ulei de masline si foloseste masca imediat pe parul umed.
Masca de fata cu miere si banana
Ingredientul principal, mierea, va conferi luminozitate si hidratare tenului. Adauga-i banane si iaurt care au in compozitie acizi naturali ce exfoliaza pielea delicat. Paseaza o jumatate dintr-o banana mica si amesteca-o cu 2 lingurite de miere si 2 lingurite de iaurt gras. Aplica acest amestec pe piele si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute, apoi indeparteaza-l cu apa calduta. Poti pastra masca in frigider pana la 3 zile.
Masca de fata cu lamaie
Sucul de lamaie actioneaza ca o lotiune tonica cu proprietati naturale astringente, fiind un remediu perfect pentru tenul gras. Macina cu o rasnita 2 linguri de fulgi de ovaz pe care sa ii amesteci cu 1 lingura zeama de lamaine si 2 lingurile de miere ca sa formezi o pasta. Aceasta masca actioneaza in 15 minute si iti reda imediat stralucirea tenului. Se poate pastra in figider pana la 1 saptamana.
Balsam de buze cu cocos
Ingredientul principal este uleiul de cocos, care este dens si bogat in acizi grasi ce hidrateaza si catifeleaza pielea sensibila a buzelor. Ai nevoie de 1 lingurita ceara de albine rasa marunt pe care sa o combini cu 2 linguri de ulei de cocos la bain marie, pana cand cele doua se topesc si se combina. Poti sa pastrezi balsamul in recipiente mici intr-un loc racoros pentru 3 luni.