Imediat dupa ce se trezesc, multe persoane beau cafea, insa acest lucru agraveaza deshidratarea corpului. Specialistii recomanda la micul dejun apa de cocos si chlorella, o alga verde foarte apreciata la nivel global datorita proprietatilor sale nutritionale exceptionale.
Pe langa vitaminele din grupul B-urilor, chlorella mai contine o multime de alti nutrienti care au transformat-o intr-un superaliment: alte vitamine: C, K, minerale (fier, magneziu), aminoacizi, proteine, clorofila, antioxidanti. Astfel ca este considerata a fi chiar mai puternica decat spirulina).
Chlorella are si proprietati antiinflamatorii care pot vindeca sistemul digestiv, dar creste si abilitatea organsimului de a absorbi mai multi nutrienti. De asemenea, este utila in mentinerea greutatii corporale, a sistemului imunitar si pentru prevenirea cancerului.
Chlorella se regaseste pe piata sub trei forme: capsule, pudra sau lichid. Pudra de chlorella se poate amesteca cu apa, sucuri de fructe, in smoothie-uri sau chiar si in faina folosita la diverse aluaturi.