“Retetele mele preferate de vara sunt cele cu hrana cruda, netrecuta prin foc si am descoperit ca se pot face chiar si supe si ciorbe in acest fel, desigur ca servite reci. Asa ca va spun o reteta invatata pe blogul bucuriebunastarehrisca.blogspot.com de bors rusesc cu sfecla rosie”.
Ingrediente:
-o sfecla rosie;
-un morcov;
-telina, radacina si frunze;
-patrunjel, radacina si frunze;
-o ceapa si niste usturoi;
-o mana de varza murata taiata fideluta;
-leustean si cimbru;
-o lingura de ulei de masline presat la rece
-cui ii place ardei iute, piper si bors;
-apa plata sau de izvor.
Se taie mai intai radacinoasele, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se lasa putin sa se traga, se taie apoi mai departe si celelalte ingrediente maruntite si ele, se amesteca totul si gata borsul! Se poate incalzi usor pana la 40°C, dar eu il prefer rece.
Ea a dezvaluit pentru Foodstory.ro si reteta de suflet care-i aminteste de copilarie: “Reteta mea preferata din familie este cea de urzici, gatite ardeleneste, pe care le mananc cu oua ochiuri. E si foarte simpla: se oparesc putin urzicile in apa clocotita, apoi intr-o tigaie incapatoare se caleste putin ulei cu usturoi tacat marunt-marunt, se adauga urzicile si se adauga lapte, cam o jumatate de litru. Mama adauga si putina faina, ca sa lege bine compozitia, eu le fac insa fara.”