Fructele cu un pigment puternic contin cei mai puternici antioxidanti. Iar consumate in sezon, iti aduc cele mai mari beneficii, potrivit "Ce se intampla, Doctore?".
Iata o lege a naturii pe care merita sa o respecti: "Din fericire, in fiecare perioada, natura ne ofera exact alimentele de care avem nevoie ca sa avem un organism cat mai sanatos si echilibrat", explica Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut.
100 de grame de capsuni sau de cirese depasesc de cateva sute de ori necesarul zilnic de vitamina C. Cantitatea mare nu iti va face insa probleme. Aceasta vitamina nu poate fi stocata de catre organism. Asadar, iti iei necesarul optim de vitamina C, iar excesul se elimina. Capsunile sunt cu adevarat medicamente.
Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Au, bineinteles, proprietatile antitumorale, de protectie fata de bolile cardiovasculare. Pentru capsuni au fost studii pentru Alzheimer si chiar 60 de grame pe zi stimuleaza imunitatea".
Le potenteaza, insa, o portie de cirese. Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut: "Primele cirese care apar in mai au un foarte bun efect depurativ si detoxifiant, in acelasi timp si un efect diuretic, astfel incat ajuta si la indepartarea toxinelor din organism si la remineralizarea care ne este utila in aceasta perioada".
Capsunile iti aduc cel mai mic aport caloric dintre toate fructele, doar 32 de kilocalorii la 100 de grame. Ciresele vin la pachet cu 63 de kilocalorii la 100 de grame.