1. Varza de Bruxelles de pe tulpina este mai proaspata
Desi se gasesc foarte rar, tulpinile de varza de Bruxelles sunt cea mai buna alegere. Varza lasata pe tulpina sta proaspata un timp mai indelungat si nu isi pierde din dulceata.
2. Cea mai buna perioada sa cumperi varza de Bruxelles este final de toamna - inceput de iarna
Desi sezonul verzei de Bruxelles tine din august pana in martie, varful lui este intre noiembrie si decembrie. Cele mai gustoase verze de Bruxelles sunt culese dupa prima zapada, deoarece frigul influenteaza capacitatea verzei de a produce zaharuri.
3. Marimea verzei de Bruxelles este un indicator al aromei ei
Cu cat varza de Bruxelles este mai mica, cu atat va fi mai dulce, in timp ce varza de Bruxelles mai mare are un gust asemanator cu al verzei obisnuite.
4. Varza de Bruxelles poate fi consumata atat cruda, cat si gatita
La fel ca varza obisnuita, varza de Bruxelles poate fi mancata cruda sau gatita. Daca o consumi cruda, este mai bine sa tai fiecare varza in patru, pentru ca frunzele sa se separe mai bine. Cand vine vorba de gatit, poti folosi orice metoda preferi: poti sa le fierbi, sa le gatesti la abur, sa le blansezi sau sa le sotezi. Tine minte ca varza de Bruxelles se gateste al dente.
5. Scoate miezul verzei de Bruxelles cand o gatesti
Majoritatea retetelor recomanda sa scoti miezul verzei de Bruxelles in momentul in care o gatesti. Poti face asta fie cu cutitul (tai varza in bucati si indepartezi miezul), fie cu un curatator de legume cilindric.