1. Ulei de rapita
Este la fel de bun pentru sanatate ca uleiul de masline pentru ca are in continut doua tipuri de grasimi bune: cele mononesaturate si polinesaturate. In plus are un continut mare de acizi grasi Omega-3, responsabili pentru scaderea nivelului de insulina si, implicit, in reducerea acumularii de grasime pe abdomen si talie. Confirmarea a venit din partea unor cercetatori brazilieni care au facut cateva studii pe soareci si au constat ca aceia care au consumat in dieta lor ulei de rapita au acumulat mai putina grasime pe abdomen in compartie cu cei hraniti cu o dieta in care era inclus uleiul de soia.
2. Fasole
Contrar a ceea ce stiai, ca fasolea provoaca discomfort si gaze abdominale, este foarte buna pentru a-ti mentine abdomenul plat. Proteinele vegetale pe care le gasesti in boabele de fasole sunt bune nu numai pentru inima, ci si pentru silueta. Un studiu publicat in 2011 in revista americana de Medicina Diabetica a aratat ca o dieta de 6 luni pe baza de vegetale a fost mai eficienta in reducerea grasimii abdominale si stimularea pierderii in greutate in comparatie cu o dieta echivalenta ca numar de calorii, dar in care erau inlcuse si produse animale. E adevarat ca nu ai la dispozitie 6 luni ca sa intri in forma, dar poti incepe de acum sa consumi fasole si efectele se vor vedea.
3. Lactate semi-degresate
Stii ca au mult calciu si ca te ajuta sa iti tii oasele puternice, mai ales daca mergi la sala si faci mult sport. Partea buna e ca te ajuta si sa cresti masa musculara pe masura ce arzi caloriile si scazi in greutate. Un studiu publicat de Jurnalul de Nutritie din SUA arata ca cei care au tinut dieta si au ales ca o treime din caloriile zilnice sa provina din proteine, inclusiv din lacate, au reusit sa piarda mai repede grasime de pe abdomen si sa castige masa musculara.
4. Cereale integrale
Secretul lor este reglarea metabolismului, prin urmare o burtica fara probleme de balonare. Acest efect a fost confirmat inca o data de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania. Timp de trei luni au studiat evolutia unor voluntari impartiti in doua grupe care au consumat fie numai cereale integrale in dieta, fie cereale rafinate.Cei care au mancat cereale integrale se puteau lauda la finalul perioadei cu reducerea seminificativa a stratului de grasime abdominala. Explicatia ar fi continutul mare de magneziu pe care il au cerealele integrale, mineral care are rol in trasformarea grasimilor in energie.
5. Ardei rosii
Nu e nevoie sa fie iuti, ci doar rosii la culoare. Cercetatorii danezi cred ca barbatii a caror dieta contine cat mai mult beta-caroten si licopen (substantele care dau culoarea placuta si stralucirea legumelor de culoare rosie) au o talie mai subtire si mai putina grasime abdominala. Explicatia pe care o dau este ca beta-carotenul si licopenul sunt antioxidanti care lupta impotriva depozitelor de grasime. In plus, ardeii sunt bogati in Vitamina C, importanta in procesele de ardere a grasimilor.