Lichid foarte fierbinte
Intr-adevar, blenderul este foarte util pentru a face supe crema din aproape orice leguma. Dar nu cand supa adaugata este fierbinte. Din cauza presiunii si a aburilor, capacul de la blender poate sa sara, iar intregul lichid sa se imprastie prin toata bucataria. Din acest motiv, iti recomandam sa lasi supa (sau orice alt lichid fierbinte) sa se raceasca cel putin 5 minute pana sa o dai prin blender.
Cartofi fierti
Daca te-ai gandit vreodata ca poti face piure de cartofi, iti recomandam sa nu incerci. :-) Lamele blenderului vor marunti cartofii, dar ii vor face sa elimine prea mult amidon. Din acest motiv, piureul de cartofi facut in blender va fi gumat si lipicios, nicidecum cremos.
Fructe sau rosii uscate
Daca ai avea un blender ultra-performant, nu ar fi nicio problema. Dar daca ai un blender obisnuit, fructele si rosiile uscate se pot lipi de lame, ba chiar le pot strica. Daca trebuie neaparat sa le dai la blender, incearca sa le inmoi in apa fierbinte inainte.
Boabe de cafea
Din punct de vedere tehnic, poti procesa boabele de cafea in blender, dar sunt alte instrumente mai bune pentru rasnit. Un blender va rasni cafeaua in granule de marimi diferite, care ar putea afecta aroma. Mai mult decat atat, boabele de cafea pot afecta lamele blenderului.
Orice este prea inghetat
Din nou, daca ai avea un blender ultra-performant, probabil ca nu ai avea probleme. Dar in cazul unui blender obsinuit, cuburile de gheata pot fi prea dure pentru a fi zdrobite, fructele inghetate pot ramane bucati, iar lamele pot avea de suferit. Daca incerci sa faci un smoothie intr-un astfel de blender, lasa fructele la dezghetat intre 5 si 10 minute inainte sa le procesezi.