Oua
Ouale contin un nutrient responsabil pentru sprijinirea activitatilor nervoase si cerebrale, dar si pentru sanatatea ficatului. Astfel, consumul de oua nu doar previne declinul cognitiv si pierderea memoriei, dar este si un facilitator al imbunatatirii memoriei. Ele (mai ales galbenusul) contin si un acid gras Omega-3 esential in dezvoltarea creierului copiilor si pentru hranirea creierului adultilor in varsta.
Peste
Acizii grasi Omega-3 s-a demonstrat ca sunt tipuri de grasimi benefice pentru organsim, dar acesta nu le poate produce singur. Asadar, este important sa gasim surse nutritive care sa ne aduca in organism grasimi Omega-3 pentru beneficiile lor cardiovasculare, antiinflamatoare si de sustinere a activitatii cerebrale. Pestele gras este una dintre cele mai bune surse pentru acest tip de nutrient, spre exemplu heringul, sardinele si somonul.
Nuci
Nucile contin vitamina E, un antioxidant puternic ce ajuta la eliminarea din organism a radicalilor liberi acumulati cu procesul de imbatranire. Alaturi de peste, reprezinta si o sursa buna de acizi grasi Omega-3, ceea ce inseamna ca sprijina performantele congnitive si ale creierului in general.
Spanac
Desi multi ni-l imaginam pe celebrul personaj Popeye atunci cand auzim de spanac, acest ingredient este o sursa extraordinara de magneziu. Iar din pacate, in agitatia cotidiana si mancatul pe fuga, multi dintre noi ajung sa aiba in organism un deficit din aceasta minerala. Ea este buna pentru prevenirea pierderilor de memorie asociate cu inaintarea in varsta, ajuta la relaxarea vaselor de sange si imbunatateste per total circulatia in intregul corp.
Cacao
Vestea buna a fost pastrata pentru sfarsit, desi daca iti place ciocolata, probabil deja stiai de beneficiile pe care cacao le are pentru sanatate. Aceasta contine polifenoli, care sunt niste compusi organici facilitatori ai imbatranirii sanatoase a oragnismului si combat degradarea celulelor. In plus, cacao contine un alcaloid cu proprietati stimulatoare, ceea ce il face similar cu cafeina. Cu toate acestea, spre deosebire de cafeina, nu are efecte asupra sistemului nervos central.