1. Sparanghel
Este slab in calorii si plin de nutrienti: vitamina A, C, fier, potasiu si proteine. S-a dovedit stiintific ca lupta impotriva mai multor forme de cancer. Nu ai niciun motiv sa nu-l consumi in aceasta perioada.
2. Ceapa verde
Impreuna cu usturoiul, ceapa este un aliment excelent, care protejeaza impotriva multor boli serioase. Continutul bogat in bioflavonoide si sulf are efecte impotriva cancerului, iar quercetina lupta cu respiratia urat mirositoare.
3. Spanacul
Este o planta pe care ai face bine sa nu o ocolesti primavara. Nutrientii pe care ii contine nu pot fi adunati usor din alte legume sau fructe. De la calciu pana la vitaminele A si C, acid folic si luteina, spanacul are o gama larga de substante bune de care ar fi pacat sa nu profiti acum cat il gasesti proaspat in piata.
4. Anghinare
Daca in restul anului iti cumperi anghinare la conserva, acum este cel mai bun moment sa te bucuri de gustul lor proaspat. Gateste-le usor, la aburi, ca sa te bucuri de toate proprietatile nutritive continute (este in topul celor mai sanatoase 50 alimente din lume).
5. Capsuni
Capsunile contin unii dintre cei mai importanti nutrienti de care organismul are nevoie. Vitamina C si flavonoidele sunt cele mai importante dintre ele. Dar am putea adauga si Vitamina K, acidul folic, potasiul, magneziul sau acizii grasi Omega 3. Impreuna, transforma capsunele intr-un superaliment pe care nu trebuie sa il ratezi in sezon. Vestea buna este ca unele din cele mai aromate capsuni incep sa apara in aceasta luna in piete, asa ca nu le rata.