Trueactivist.com a facut lista alimentelor pe care ar trebui sa le consumam mai des, mai ales ca le avem la indemana.
Turmericul sau curcuma
Este o planta din sud-estul Asiei pe care o cunosti mai mult sub forma de condiment. Ce nu stiai insa este ca are proprietati anti-cancerigene puternice. Cercetarile au demonstrat ca blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase si le reduce intr-o proportie de 80%. Vezi retete cu turmeric.
Extractul de frunze de papaya
Un studiu realizat de Universitatea din Florida a demonstrat proprietatile puternice ale acestui extract impotriva mai multor tipuri de tumoare. Iar asta fara sa aiba efecte negative asupra organismului, asa cum se intampla cu chimioterapia. Ba mai mult, extractul poate fi administrat pe termen lung, fara ca acesta sa aiba efecte secundare. Un alt studiu a demonstrat ca extractul din frunze de papaya poate sa lupte cu mai multe forme de cancer, printre care cervical, mamar, la ficat, la plamani si la pancreas.
Ghimbir
Ruda a turmericului, ghimbirul este un alt aliment-cheie impotriva cancerului. Are proprietati antioxidante importante, la care se adauga proprietati anti-inflamatoare, care sunt binevenite in lupta cu aceasta boala. Iar cercetatorii au confirmat ca are puterea sa micsoreze tumorile. Vezi retete cu ghimbir.
Usturoiul
Beneficiile lui sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, dar cati dintre voi stiau ca este un aliat de nadejde impotriva cancerului? Ba mai mult, usturoiul este unul din cele mai importante alimente anti-cancer. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama capacitatii acestuia de a produce hidrogen sulfurat, care previne aparitia cancerului la prostata, la sani si la colon. Vezi retete cu usturoi.
Vezi si: Supa anti-cancer propusa de nutritionistul american Dr Fuhrman