Sa mai lasam deoparte aperitivele, mancarurile grele cu carne si cocktailurile si sa ne intoarcem la o alimentatie mai echilibrata. Dar ce te faci cand nu esti tocmai fanul legumelor? Simplu! Le ascunzi in retete gustoase! Iata una dintre retetele in care poti “camufla” cu succes cateva florete de broccoli. Garantam ca e super gustoasa.
Ingrediente:
350g florete de broccoli, taiate in bucati mai mici
230g paste scurte (penne, fusilli, orecchiette)
2 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi, tocati marunt
fulgi de ardei iute
sare
piper
1-2 ansoa, tocate
2 cani supa de legume/pui
1 cana de parmezan ras (sau pecorino)
Mod de preparare:
1. Gateste floretele de broccoli la abur sau ~1-2 minute in apa fiarta, astfel incat sa ramana al dente.
2. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (si nu uita sa pui sare in apa in care fierb!) si pastreaza 1-2 polonice din apa.
3. Intr-o tigaie mare, soteaza usturoiul si fulgii de ardei iute in ulei de masline, pana cand usturoiul devine usor auriu (nu mai mult, pentru ca altfel va deveni amar). Adauga broccoli, ansoa, sarea, piperul si supa de legume/de pui. Lasa totul la gatit pana cand supa aproape atinge punctul de fierbere.
4. Cu ajutorul unei spatule, rupe floretele de broccoli in bucati mai mici, astfel incat sa se incorporeze in sos si sa ii dea consistenta. Lasa totul la gatit 10-15 minute, astfel incat sa obtii un sos mai gros, dupa ce o parte din supa s-a evaporat.
5. Treptat, incorporeaza parmezanul, atat cat sa dea gust sosului. Daca ti se pare ca acesta s-a ingrosat prea mult, poti sa mai adaugi putin din apa in care au fiert pastele.
6. Adauga pastele si amesteca totul bine. La final, poti adauga putin coaja de lamaie rasa pentru a pune toate aromele in armonie.
Pofta buna!