Am inceput cu cartofii. I-am spalat bine ( cu o periuta speciala de curatat legumele- la fel de bine functioneaza si cu o periuta de unghii pe care sa o folositi exclusiv pentru spalatul legumelor). I-am pus intregi la fiert (la foc mic) in apa cu sare. I-am scurs si i-am lasat sa se zvante. Apoi, pe unii (cei mai mici) i-am lasat întregi iar pe altii i-am taiat. Am pregatit o tava in care am pus cartofii stropiti cu putin ulei de floarea soarelui. I-am lasat la cuptor ( la 200 de grade) pana cand au prins crusta. Apoi, i-am scos intr-un castron in care am pus cateva fasii de hartie absorbanta (prosoape de hartie) pentru a indeparta excesul de ulei. Am potrivit de sare si am presarat deasupra marar si patrunjel verde (tocat marunt).
Pieptul de curcan l-am taiat subtire ( nu le-am batut ), l-am condimentat cu sare si piper. L-am dat prin faina, ou si pesmet. Le-am prajit in ulei de floarea soarelui. Apoi le-am pus pe o tava cu hartie absorbanta pentru a indeparta excesul de ulei.
Ingrediente pentru 8 portii:
Snitel:
800 gr piept de curcan
4 oua
100-150 gr faina
100-150 gr pesmet PANKO
ulei
sare
piper
Cartofi noi la cuptor cu verdeata
1 kg cartofi noi
sare
ulei (aproximativ 3-4 linguri)
marar
patrunjel
Salsa minune
2 rosii
1 arde gras rosu (mic)
2 fire ceapa verde
1 fir usturoi verde
1 lamaie uscata
1 legatura mica de coriandru verde
1/2 lamaie
2 linguri ulei masline
Mai multe gasiti pe www.elenalasconi.ro!