Ingrediente:

  1. 2 linguri de ulei de masline
  2. 1 kilogram de carne tocata de vita
  3. 4 catei de usturoi (tocati)
  4. 2 linguri de chimion
  5. 1 lingura de oregano
  6. 2 lingurite de paprika (sau chilli)
  7. ¼ lingurite de piper
  8. 2 linguri de bulion
  9. 1 conserva de rosii cuburi
  10. 1 cana de supa de vita
  11. 1 conserva de fasole rosie
  12. 1 mana de patrunjel proaspat tocat

 

 

Mod de preparare:

  1. Incinge o lingura de ulei intr-un vas de fonta si adauga carnea de vita. Gateste carnea timp de 8 - 10 minute, amstecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pentru a rupe bucatile mari. Cand carnea este rumenita, scoate-o din tigaie pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, pentru a se scurge de grasime.
  2.  
  3. Pune in vasul de fonta inca o lingura de ulei si adauga ceapa. Amesteca timp de 5 minute, pana se inmoaie. 
  4.  
  5. Adauga usturoiul (pisat), gateste inca un minut, apoi aseoneaza cu chimion, oregano, paprika, piperul si pune in vas bulionul. Amesteca totul inca 2 minute. 
  6.  
  7. Adauga carnea de vita, rosiile la conserva, fasolea si supa de vita. Aseoneaza cu sare si piper dupa gust, arunca in vas patrunjelul si lasa chilli-ul la fiert, amestecand din cand in cand.
  8.  
  9. Chilli-ul va fi gata in vreo ora si jumatate. Serveste-l fierbinte, cu tortilla de porumb sau cu orez, si cu branza rasa deasupra.

 

Pofta mare!