Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 kilogram de carne tocata de vita
- 4 catei de usturoi (tocati)
- 2 linguri de chimion
- 1 lingura de oregano
- 2 lingurite de paprika (sau chilli)
- ¼ lingurite de piper
- 2 linguri de bulion
- 1 conserva de rosii cuburi
- 1 cana de supa de vita
- 1 conserva de fasole rosie
- 1 mana de patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
- Incinge o lingura de ulei intr-un vas de fonta si adauga carnea de vita. Gateste carnea timp de 8 - 10 minute, amstecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pentru a rupe bucatile mari. Cand carnea este rumenita, scoate-o din tigaie pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, pentru a se scurge de grasime.
- Pune in vasul de fonta inca o lingura de ulei si adauga ceapa. Amesteca timp de 5 minute, pana se inmoaie.
- Adauga usturoiul (pisat), gateste inca un minut, apoi aseoneaza cu chimion, oregano, paprika, piperul si pune in vas bulionul. Amesteca totul inca 2 minute.
- Adauga carnea de vita, rosiile la conserva, fasolea si supa de vita. Aseoneaza cu sare si piper dupa gust, arunca in vas patrunjelul si lasa chilli-ul la fiert, amestecand din cand in cand.
- Chilli-ul va fi gata in vreo ora si jumatate. Serveste-l fierbinte, cu tortilla de porumb sau cu orez, si cu branza rasa deasupra.
Pofta mare!