Am creat un meniu simplu, pornind de la clasic: bruschetta, crostinni sau antipasti. Intuitiv nu puteau lipsi pastele si gnocchi specifice bucatariei veroneze. La noi sunt de casa! Radicchio di Treviso sau polenta sunt prilej de mandrie pe masa celor ce traiesc in aceasta zona a cizmei. Fiind seara, am ales pentru felul principal Bolitto Misto, traditionala cina a oamenilor de rand. Am ales sa complic lucrurile, asa cum se intampla deseori si-n iubire. Am dat o nota personala si am reinterpretat clasicul cu gandul la elemente de intriga ce pot margini dragostea si prietenia: bruschetta contine caspuni marinate in otet balsamic, piper mozaic, ghimbir si are un inel de logodna din calamar cu flori; polenta are verdeturi italiene si crostinni au un gust dat de contraste: curmale cu anchois si menta.
Antipasti m-au dus putin mai departe: bucatele din farfurie sunt unice si merg de minune impreuna: smochine, dulceturi cu rozmarin, parmegianno...La Vitta e Bella!
Despre paste trebuie sa-ti spun ca sunt muncite in casa. Ravioli au culoarea verde de la spanac, iar sosul intriga: pere cu ardei iute. Gnocchi provine din Verona, la Bucate Unicate il servesc cu bechamel de nuci verzi, pleurotus si ulei de trufe.
Despre desert nu dezvalui niciodata nimic. Il afli daca vii miercuri la Bucate Unicate.
Cat despre felul principal m-am lasat inspirata de vizitele mele dese la Verona ;-) de-a lungul anilor. Firesc, m-am apropiat de zona de comfort food si am ales un clasic al serilor petrecute in familie: Bollito Misto. Nota distincta vine din asocierea cu sapte sosuri si sapte legume pe care le-am complicat din nou cu diverse mirodenii, flori si seminte. Sa dea roade...iubirii sincere!
Meniul Rista *de bucate:
La Strada in Verona:
Bruschetta cu valeriana, capsuni marinate in otet balsamic de Modena si inele de 'logodna' de calamari cu flori;
Crostini cu anghinare, curmale si anchois cu menta;
Polenta cu raddichio di Treviso cu sos gorgonzola si nuci
Antipasti La Vita e Bella: smochine, parmezan, salam italian, pesto rosso si dulceata de dovleac cu rozmarin si flori
Duo de Paste* La Bella Italia:
Ravioli verzi cu spanac si ricotta, cu pere, ardei iute rosu si ghimbir si
Gnocchi cu pleurotus, ulei de trufe si bechamel de nuci verzi
*paste facute in casa
Comfort Food pentru Julieta: Bollitto Misto cu sapte dorinte: sapte legume cu arome afrodisiace si sapte sosuri unicate
Desert Amore Mio surpriza pentru Romeo
Cu drag!
Claudia-Romana Rista ( Fata Care Gateste cu Flori) si echipa Cafepedia
Rezervari: 0721 102 101 (locuri limitate)
Pretul unui meniu complet este 48 lei si include un welcome drink