“Asa cum ii sade bine unui voiajor, toamna este pentru mine anotimpul in care imi fac bagajele si ma pornesc.
Cu un dor firesc de mare poposesc la Pontul Euxin si va astept vineri 4 octombrie incepand cu orele 19:00 la o seara speciala Seara de bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori!

Bucate cu poveste, muzica, traditii, vinuri linistite si multe surprize. Un meniu- stil bufet, asa cum v-am obisnuit: creativ, presarat pe ici pe-alocuri cu flori, cu doisprezece feluri de bucate inspirate din traditia culturilor cu deschidere la Pontus Euxinus.

Meniu cu poveste
‘Pentru o bucata de peste ca sa-mi satisfac pofta as merge pana la capatul lumii’... Acolo unde valurile erau inainte sa fie marea...Acolo, la inceputurile lumii noastre, cand painea era paine pe masa si definea traditia.
Am sa te-ntampin asadar la Seara de bucate cu o bucatica de paine, nu orice fel de paine, ci paine facuta cu maia de oameni inzestrati din Cumpana.
Oameni cu traditia in suflet cu care voi scormoni special pentru Seara de bucate la Pontul Euxin retete de pe vremuri, de paine, pita, lipie, retete din batrani.

Din meniul serii, placinta pastorilor din Dobrogea cu sos ciobanesc din lapte covasit, cum e chisleagul moldovenesc, va scoate la iveala un buluc de arome adunate de la ciobanasi, si ardeleni, si turci, si nemti, si machidoni, si tatari, si de care or mai fi ratacind pe Valea Casimcei...
Zau ca umplutura cu cartofi tepsiti va merge la suflet langa carnea de batal cu Penteleu cel mai expresiv si mai original’ cascaval de la noi, facut numai din coji de roti de cas si cascaval. Ce mirodenii si flori pun in umplutura ramane de descoperit...de savurat pentru cei ce vin in calatorie la Pontul Euxin.
Aparte in lista de bucate sunt preparatele  etnice macedonesti, turcesti, tataresti si grecesti: Pitaa di prassi, Piperchi ţârgâsiti, Geantik, Kobete, Cigara Borek, Gozleme, Tatar Asi si Baklava, Midii cu skordalia, Tzatziki cu mirodenii si flori, placinta greceasca de picnic, cu spanac.

Cu aceste minunate gusturi si nu numai voi reface drumul bucatelor dinspre Marea Egee spre Bosfor la Pontul Euxin a numeroaselor culturi si etnii ce traiesc in armonie pe tarmul Marii Negre. Vedeta serii va fi Duet-ul de Lufar din Marea Neagra, cu tartar de midii, spanac,  malai si raci.  Bucatele vor fi asociate cu vinul podgoria dobrogeana Aliman in prezenta somelierului Mircea Niculescu, de la Alira. Si mai am multe surprize!  

Locatia care gazduieste acest eveniment este Restaurant Adrys, un loc special  in care aromele se impletesc cu muzica, accesul la cultura si comunicare.

In cadrul evenimentului va rula Albumul de fotografii Dobrogea in patru anotimpuri al Club Foto Enisala, un proiect realizat de sase artisti-vizuali din Romania care au parcurs peste zece mii de kilometri surprinzand diverse ipostaze (in alternanta celor patru anotimpuri) ale aceluiasi loc.

Ansamblul Rapsodia Marii din Constanta vor incanta invitatii cu dansurile traditionale dobrogene.

Va astept cu drag!
Fata Care Gateste Cu Flori

Informatii eveniment:
www.facebook.com/SearaDeBucate
www.facebook.com/FataCareGatesteCuFlori