Un “voiaj” in gradina Imparatului Strudel si o intrecere intre carnati, ciolan de porc, snitelul vienez cat farfuria si legume de recolta stropite cu vinuri linistite.

Selectie meniu- bufet
LIPTAUER & SPECK BELEGTE BROTE | CAPPUCCINO VIENNESE CU DOVLEAC | WIENER SCHNITZEL | STELZE | SAUERKRAUT | STRUDEL CU DOVLEAC, MIRODENII SI FLORI | SCHONBRUNN APFELSTRUDEL | KAISERSCHMARRN | VINURI LACERTA

Pret unic: 65 lei/persoana (gratuit pentru copii sub 7ani, 50% pentru copii 7-12 ani). Meniul este stil-bufet cu 12 bucate si un welcome drink.

Povestea
"Dupa dieta marinareasca, paella si ritmuri latino-americane cu Sin Fronteras, imi schimb costumatia. Ma tenteaza un ‘dans interzis’. Voi fi in continuue miscari de ‘natural and reverse turns and fleckerls’.
Am o presimtire, Ziua Recoltei ma va prinde firesc, pe drumuri. Semn sa o sarbatoresc acolo unde ma gaseste. In capitala valsului si a muzicii, sub poarta maramureseana din vechiul parc Böhmischer Prater.

Printre butoaiele cu vin, aduse din toate colturile, voi invita mareshal-ii sa inchine primul pahar. Traditia-i traditie! E timpul sa declar ‘Gradina’ Marshal cartierul general si punctul de imbarcare in carute. Savuram vinul in voie buna! Competitia se da intre carnati si snitelul vienez. Cu legumele si fructele nu-i prilej de suparare. Sunt speciale in meniul meu de Weinfest: varza rosie cu mere, varza verde cu chimen, legume coapte din recolta toamnei. Piesa de rezistenta va fi ciolanul de porc gatit paispe ore, la foc lent.

In Viena, exista o traditie de toamna. Cum apare dovleacul, restaurante si localuri ii dedica meniuri de sezon. Dar asta-i alta poveste. Si totusi mi-a adus aminte de un Imparat pe care il admir de multa vreme…Eram in fata unei vitrine, era suficient sa-l adulmec, sa-i simt prezenta si sa ma inchin pentru totdeauna in fata Lui. Imparatul absolut al desertului ramane pentru mine Strudel-ul. Eu aleg Strudelul cu dovleac, mirodenii si flori. Si pentru ca aceasta intalnire fericita a avut loc, unde altfel decat intr-o cafenea vieneza...urmatoarea mea calatorie va fi cu iz de cafea. Doar ce am descoperit cuferele pline, de pe vremea cand turcii asediau Viena. Si uite cum, fac nu fac, ma prinde din nou o Sarbatoare, chiar doua...pe drumuri. Voi sarbatori pe 30 octombrie Turcia si Haloween-ul in Stramtoarea Bosfor! Rezerva-ti din timp un loc la cele doua calatorii!
Ne vedem la Hotel Marshal Garden 5*, miercuri, 23.10, la Seara De Bucate: Osterreich Weinfest in capitala valsului si miercuri, 30.10, la Seara de Bucate: Bazar Kebab in Stramtoarea İstanbul Boğazı."

Cu drag,
Fata Care Gateste Cu Flori