“Asa cum ii sade bine unui voiajor, toamna este pentru mine anotimpul in care imi fac bagajele si ma pornesc. Deschid Seara de Bucate cu un dor firesc si nebun de mare!
La prima calatorie ma voi imbarca pe corabie si voi pleca, nu intamplator, pe urmele navigatorului italiano-spaniolo-portughez. Atunci cand lumea s-a deschis, cand gusturi noi au inceput sa colinde continente vechi. Voi sarbatori cum se cuvine Ziua lui Columb, pe mai multe continente! Asa incepe calatoria mea in taina gusturilor fine, in cautarea de noi culturi, noi obiceiuri, noi oameni si orizonturi.
In fiecare saptamana, aleg destinatii unice, descopar oamenii locului, gatesc cu roadele pamantului, visez la o Lume Noua, Veche deopotriva!... Daca am sa caut Estul si am sa descoper Vestul ramane de vazut. Cine ajunge cu mine la prima asezare va stii.. Atatea locuri diferite...atatea destinatii cu bucate creative...si- nenumarati ambasadori ai gusturilor rafinate!" (Fata Care Gateste Cu Flori)
" Miercurea ii astept pe bucuresteni si nu numai la Seara De Bucate, un parteneriat Marshal Garden 5*, Marshal Turism si Metro Romania. Seara de Bucate este o serie de evenimente-concept, o seara unica si inedita de calatorie cu bucatele in regiunile lumii. Fiecare eveniment in sine are povestea lui si o tematica aparte. Meniul imi poarta semnatura si este cu totul si cu totul special, include ingrediente speciale din locurile in care popesc cu bucatele, dar si ingrediente premium disponibile pe piata din Romania. Daca vorbim de Seara de miercuri 16 octombrie: FIESTA PE URMELE LUI COLUMB, meniul-stil bufet incanta papilele gustative cu ingrediente de origine portugheza: charcuterie de porc iberic negru hranit numai cu ghinde, cel mai premiat ulei organic de masline ( Olive D'or 2013), paella cu fructe de mare provenite din pescuit salbatic in Atlantic si Pacific, untapas bar cu fructe si legume din Lumea Noua: tortilla cu cartofi dulci si chorizo, un bar de salate 'dieta marinareasca' cu opt soiuri de rosii si trei de fasole (Menteigo, Preto, Encarnado), papaya Frumosa si Gold din Brazilia, ca sa nu mai aduc vorba de morcovul mov sau pastele din grau dur din Mirao- Supa Lui Columb sau branzica de casa, dulceata de coji de portocale si de trandafiri, faina Bio si mirodeniile cu floriprovenite din cultura bio din desertul Cassata Siciliana. Ne asteapta o Sangria Blanca si o degustare de Vin Verde, cel mai mare DOC al Portugaliei, precum si muzica live latino-americana prin curtoazia formatieiperuane SIN FRONTERAS. Iata cum vom sarbatori ZIUA LUI COLUMB, pe data de 16.10, printr-o incursiune in bucataria portugheza, sud-americana, spaniola si italiana cu ingrediente autohtone si de import, toate disponbile, unele in premiera, pe piata din Romania. Partenerii de eveniment vor oferi premii consistand in produse si voucher-e. Participarea la eveniment se face exclusiv pe baza de rezervari (0721-984.782, 0758-105.344). Va astept cu drag la Hotel Marshal Garden 5*, Calea Dorobantilor 50B la Seara de Bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori." Claudia-Romana Rista (Fata Care Gateste Cu Flori)
"Pana la urma, a calatori inseamna si a degusta din farmecul unui loc si din bucatele care fac acel loc unic. Miercurea avem "Seara de Bucate Cu Fata Care Gateste Cu Flori". In fiecare miercuri poposim intr-un loc magic in care aromele se impletesc cultural. "Seara de Bucate" se adreseaza tuturor calatorilor, iar pentru ca intotdeauna am dorit sa aratam oaspetilor nostri cosmopoliti ce inseamna ospitalitatea in adevaratul sens al cuvantului ma bucura sa avem din nou aceasta minunata si speciala ocazie. O ocazie unica si pentru locuitorii Bucurestiului sa ne treaca pragul miercurea seara, la Hotel Marshal Garden 5*, la Restaurant Danieli, in inima capitalei." ( Simona Stamatov, Director Hotel Marshal Garden 5*)
Meniu
"Sa-nceapa Fiesta cu un polonic de Sangria Blanca cu fructe din abundenta, descoperite in Lumea Noua! De Santa Maria se lovesc valuri in ritmuri misterioase: un dans al senzualitatii si seductiei, al bucuriei si suferintei. Flamenco! In seara aceasta de miercuri voi afla ce merinde avea Columb in traista cand s-a imbarcat. Sigur ma voi imprieteni cu ‘dieta’ marinareasca. Ajunsa-n Lumea Buna voi descoperi legume noi si multe mirodenii pe care sa le aduc pe pamant european. Ma gandesc acum sa poftesc la bord cu un Tapas Bar cu legume, mirodenii si flori de Lume Noua. Voi servi celebra Supa Mirao, supa lui Columb.
Mangaiata de mare si cu un suras al luminii e timpul sa caut o noua destinatie. Desertul la care m-am gandit va calatori pe Marea Mediterana. Am in bagaj reteta Pan di Spania. Ma voi indrepta spre Italia, tara natala a lui Cristofor Columb, nu inainte de a-mi face provizii de boboci de trandafiri, Rose du Maroc, un cos cu fructe uscate. Cine stie unde ma duce vantul!
Cu cerceii mari in urechi si fusta ce se-nvarte, ba sta pe loc, cu multe, multe volanase, cu tulle, prinse cu un trandafir de satin negru, voi ancora in Sicilia pentru o Cassata Siciliana in care voi regasi gusturi dulci de deserturi musulmane si-mi voi lua la revedere pentru o perioada de la Spania. Nu inainte de a canta Y Viva España!