Propunandu-si sa sustina si sa dezvolte cultura culinara in jurul lumii „Young Chef Competition” este un eveniment mondial care celebreaza si impinge mai departe maiestria Chef-ilor la nivel global.
San Pellegrino, un adevarat simbol al stilului si rafinamentului, este savurat la scara larga, fiind o bautura nelipsita de pe unele din cele mai elegante mese. Chefi si sommelieri de pretutindeni recomanda cu entuziasm apele imbuteliate San Pellegrino, una din cele mai vivace ape minerale naturale.
Pentru prima oara, Romania este terenul competitiei locale pentru o intreaga regiune alaturi de tari ca Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Bulgaria, Moldova si Ungaria, reprezentand Regiunea de Est a Europei in cadrul competitiei.
Imprumutand multe din atributele San Pellegrino, competitia locala urmareste sa dezvaluie cultura culinara gourmet a tarilor participante, cautand sa gaseasca sinteza intre calitate, un stil vibrant de a gati, prestigiu si spumos, la fel ca si continutul unei sticle San Pellegrino.
Competitia San Pellegrino Young Chef este foarte apreciata la nivel mondial, bucurandu-se de implicarea ALMA, cel mai important centru de educare si practica culinara italiana din lume (www.alma.scuolacucina.it), care va selecta primii 10 clasati pentru fiecare regiune in parte in urma aplicatiilor online, ghidandu-se dupa cinci reguli de aur:
ingrediente, competente, geniu, aspect, mesaj.
Cele 5 reguli de aur vor fi apreciate de catre un chef roman foarte recunoscut. La nivel mondial, in competitie intra 20 de regiuni geografice, care vor da 20 de finalisti, cate unul din fiecare regiune, pentru a participa mai departe in etapa finala a competitiei ce va avea loc in Milano (Iunie 2015).
FAZA INTAI: APLICATII ONLINE - Noiembrie 2014 – 15 Decembrie
Toti chefii tineri (pana in 30 de ani) din lume pot aplica online la www.finedininglovers.com, unde trebuie sa inregistreze un fel mancare “semnatura personala”. Pentru a fi elgibil, un chef trebuie sa aiba pana in 30 de ani si 1 an experienta intr-un restaurant, pe pozitia de chef, sous chef sau chef de partie. Toate cerintele sunt explicate pe site.
FAZA a-II-a: LISTA SCURTA MONDIALA – 16 Decembrie - 15 Ianuarie
Toti candidatii vor fi impartiti in functie de regiunea geografica de care apartin, vor fi 20 de regiuni in total*. Apoi ALMA, cel mai important centru de educare si practica culinara italiana din lume (www.alma.scuolacucina.it), va selecta primii 10 clasati pentru fiecare regiune in parte in urma aplicatiilor online, ghidandu-se dupa cinci reguli de aur: ingrediente, competente, geniu, frumusete, mesaj.
1. INGREDIENTE: Se va selecta tot ce este mai bun pe piata, cu focus pe calitate, prospetime si unicitate.
2. COMPETENTE: Manipularea si transformarea unor materiale brute intr-un fel de mancare care sa ramana fidel esentei sale originale.
3. GENIU: Explorarea ineditului, inpirationalului, neasteptatului; conectare la cultura culinara fina cu o abordare personala si stil contemporan, mentinandu-se un echilibru perfect al gusturilor si formelor.
4. FRUMUSETE: Prezentarea face parte din farmecul farfuriei.
5. MESAJ: Comunicarea unui mesaj clar prin intermediul muncii si viziunii personale.
FAZA a-III-a: COMPETITII LOCALE – 16 Ianuarie – 15 Iunie
16 Ianuarie – 28 Februarie, cei 10 finalisti ai fiecarei regiuni vor intra in competitia locala: fiecare regiune va avea un juriu format din chef-i celebri sau reprezentanti din industria gastronomica locala, care vor gusta felurile de mancare realizate de finalisti si il vor alege pe cel mai bun, tinand cont in continuare de cele 5 reguli de aur. Pana la finalul lunii Februarie, cei 20 de finalisti din toate regiunile, vor fi anuntati.
1 Martie – 31 Martie, Vogue Italia va desemna 20 stilisti tineri: fiecare va fi asociat cu cate un chef. Stilistii vor realiza interpretarea vestimentara a felului de mancare realizat de Chef-ul cu care a fost asociat.
1 Aprilie – 15 Iunie, chefii finalisti vor lucra impreuna cu un stilist pentru a interpreta felul de mancare in forma unei creatii proprii. Atat felul de mancare, cat si creatia vestimentara vor fi prezentate in cadrul evenimentului final.
FAZA FINALA: S.PELLEGRINO TALENT AWARDS – 25- 27 Iunie
In Iunie la Pavilionul Italian al EXPO Milano, S.Pellegrino impreuna cu Vogue Italia vor gazdui evenimentul final, ce va celebra cei mai buni chef-i tineri si stilisti ai competitiei. Un juriu international format din chef-i renumiti va desemna S.Pellegrino Young Chef 2015, iar stuff-ul editorial al Vogue Italia va alege cel mai talentat stilist. In acelasi timp, cei care indragesc bucataria si iubitorii de moda in cadrul evenimentului, vor vota Best Couple Chef & Stylist 2015.