1. Cum sa faci unt clarifiat
Trebuie sa te pricepi si la asta pentru ca untul clarifiat are un punct de ardere mai ridicat, ceea ce inseamna ca il poti folosi si la temperaturi inalte, cum ar fi la prajit, fara sa il arzi. Iti dam toate sfaturile AICI.
2. Cum sa temperezi ciocolata
Temperarea ciocolatei inseamna, de fapt, topirea ei pana la o anumita temperatura, astfel incat moleculele de zahar si grasime sa intre in contact, iar atunci cand ciocolata se intareste sa formeze acel luciu perfect si textura atragatoare. Pare complicat, dar se poate realiza si acasa daca ai la indemana un termometru pentru prajituri si ciocolata de calitate. Iti spunem care sunt pasii de urmat AICI.
3. Cum sa caramelizezi ceapa
Pentru aceia dintre voi care isi doresc sa experimenteze cat mai mult in bucatarie, avem o propunere gustoasa: ceapa caramelizata. O poti pune in supe, o poti incorpora in sandvisuri si salate sau o poti folosi ca garnitura. Afla cum se face, pas cu pas, AICI.
4.Cum sa faci tortellini
Pastele de casa au fost uitate de cat in magazine se gasesc o multime de varietati gustoase uscate. Pastele gatite cu mana ta sunt, insa, in unele cazuri mult mai gustoase si merita fiecare minut petrecut pentru pregatirea lor de la zero. Tortellini sunt urmatorul nivel dupa pastele simple, asa ca te provocam sa inveti sa ii gatesti acasa. Toate sfaturile le gasesti AICI.
5. Cum sa faci mozzarella
O folosesti la pizza, pentru cartofii la cuptor, in salate sau la paste. Mozzarella nu poate fi niciodata de prisos in bucatarie si nu strica sa o ai mereu in frigider. Te invatam cum sa prepari acest deliciu italian AICI.
6. Cum sa faci aluat de tarta
Cele mai bune tarte sunt cele facute acasa, cu o crusta dulce sau crocanta pregatita cu mana ta. Tehnica nu este grea. Iti trebuie doar retetele potrivite si apoi poti experimenta nenumarate variante de tarte dulci si sarate. Tot ce trebuie sa stii despre alautul de tarta, gasesti AICI.
7. Cum sa cureti rosiile
Pentru retetele care cer rosii proaspete trebuie, aproape intotdeauna, sa le decojesti de pielita tare. Iar daca nu ai la indemana o conserva, stii ca trebuie sa treci prin aceasta etapa deloc placuta, pentru ca rosiile crude nu se decojesc usor. Iti aratam cum obtii rezultate perfecte fara batai de cap, AICI.
8. Cum sa gatesti corect carne
Desi pare unul dintre ingredientele usoare ale bucatariei carnea impune reguli destul de calre atunci cand o gatesti: de la portionare pana la marinare si temperatura corecta. Toate sfaturile pentru fripturi reusite, de la chef Adrian Hadean, sunt AICI.
9. Cum sa faci paste din legume
Pastele clasice intra in categoria alimentelor interzise pentru cei care sufera de intoleranta la gluten. Pot fi inlocuite, insa, cu unele pregatite din dovlecei, zucchini, morcovi sau dovleac, o alternativa perfecta pentru feluri de mancare usoare si sanatoase. Afla cum le poti pregatit, AICI.
10. Cum sa decorezi un tort
Cu un decor reusit poti sa ascunzi mici imperfectiuni: un blat crapat sau desumflat. Sub un strat de crema, ciocolata sau frisca, orice defect dispare, iar gustul ramane acelasi. Gasesti 7 idei inspirate de decor, AICI.