"Daca e marti, e Masterchef! Daca e Masterchef, anulez tot, stau nemancata toata ziua si la ora 20:30 ma postez efectiv in fata televizorului. Poa’ sa tune, poa’ sa fulgere. Exista si un ritual, cam ca serile de rummy ale parintilor nostri. Eu si prietenii mei ne adunam, punem pariuri, stabilim preferati, si invariabil,GATIM. Cum putem si noi. Mai stangaci, mai sarat, mai piperat, gatim. Am postat aseara pe facebook, o fotografie cu ciocolata de casa. Sa va mint si sa ma dau mare ca eu am facut-o? Nu as avea cum.;) Daca as fi fost atat de talentata, probabil mi-as fi incercat norocul la MasterChef Celebrity, in niciun caz nu m-as fi irosit prin bucatarii anonime.;) Asadar, desertul a fost facut de prietena mea, o iscusita in tainele bucatariei…mai nou.:) Si pentru ca v-ati aratat curiosi de o modalitate de ingrasare sigura suta la suta, iata si reteta!", a postat Adela Popescu pe blogul personal.
Ingrediente:
- 150ml apa
- 400gr zahar
- 100gr unt topit
- 250gr lapte praf(neindulcit)
- 50gr cacao
- 1esenta vanilie(sa esenta rom),caise confiate taiate cubulete,cuisoare.
Preparare:
Laptele praf se amesteca cu cacaua, cuisoarele, vanilia si cubuletele de caise. Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva. Daca vreti ciocolata mai moale si cauciucoasa faceti un sirop subtirel. Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf impreuna cu tot amestecul, in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si amastecam. Se pune la frigider in forme de inimioare, floricele, sau ce mai gasiti prin casa :) Pofta buna!