Cum arata in viziunea ta micul dejun ideal?
Eu vad micul dejun ca pe o etapa importanta in a-ti incepe ziua. Nu ma ghidez dupa principul "cine se scoala devreme, departe ajunge", ci dupa un principiu stilizat: "cine se scoala fericit, va avea o zi fericita". Astfel, trebuie sa fim si hraniti bine si gustos si sa avem, neaparat, o cafea buna si tare. Asa ca pe langa mancarea propriu-zisa, nu uitati sa va preparati licoarea voastra speciala numai buna de sorbit inainte de munca sau scoala sau pur si simplu dupa ce te trezesti.
Ce iti place tie sa mananci la micul dejun?
La micul dejun ador sa mananc foarte multe lucruri proaspete. Desi mi se intampla sa mananc si semi-preparate, totdeauna vad micul dejun ca fiind energizantul pentru toata ziua. Asa ca: legume multe, peste, oua si multe fructe! Daca esti echilibrat, o sa ai o zi super!
Ce le gatesti alor tai la micul dejun?
Eu am felurile mele de mancare preferate, iar ai mei pe ale lor. Nici nu stiu cum de suntem rude. Fratele meu mic ar manca si pizza facuta de mine sau de mama! Dar cel mai des alege la micul dejun tartine sau sandvisuri... ce atata ocol pentru nimic?! :) Ii place in mod special sa aiba neaparat alaturi un sos facut de la zero. Asta e un lucru de care sunt mandru ca l-am invatat: sa isi faca sosuri la sandvisuri! Albe, rosii sau de orice alt colorit: trebuie sa ai un sos la sandvis! E deja alt gust! Mamei ii place sa isi bea cafeaua de dimineata si sa manance cornuri. Ai spune ca o dam in french... ei bine: o dam! Cornurile facute in casa sunt foarte usoare si ca gramaj, si ca mod de preparare.
Care este dupa parerea ta cel mai bun loc ca sa iei micul dejun?
La alegerea mea cu "cel mai bun loc de luat micul dejun" eu o sa fiu al naibii de sentimental: langa iubita mea! Stiu, e cliseu pana in panzele albe... dar e fenomenal! Imi place sa ii gatesc orice, numai sa fie un mic dejun langa ea. Ca e la mare, la munte sau in oras e super adorabila cand o vad mancand cu pofta din ce gatesc! Si pana la urma, cum sa nu iti placa sa iei micul dejun cu persoana iubita?! Care iti si apreciaza talentul culinar la maxim!
Spune-ne o reteta simpla de mic dejun
Am ales sa fac un super mic dejun. E simplu la baza, dar devine gustos, gustos, gustos! Avem un mic dejun format din 4 mini-bites. Deja un trademark pentru mine. Avem frigarui de somon cu chilli proaspat si mustar cu sfecla, avem ou ochi pe pat de rosii proaspete si sos de smantanta cu menta deasupra, plus niste frigarui geniale - super french ! - cu branza cu mucegai si struguri cu miere deasupra... ooops! uitasem de mini frigaruile cu o sunculita ardeleneasca - primita si pusa deoparte pentru asemenea ocazii. Sunculita e rulou in care am pus capere si deasupra am aruncat chilli din abundenta plus un gem facut in casa, productie 2011, de mure de padure! Toate acestea sunt puse pe Yum Yum Yum! Pofta buna!
Daca visezi si tu sa fii MasterChef, te invitam la preselectiile pentru noul sezon MasterChef. Pe 6 octombrie, in Bucuresti. Citeste toate conditiile de participare si nu mai sta pe ganduri!