Timp de aproape doua saptamani, iubitorii bucatariei asiatice vor avea ocazia sa se bucure de varietatea ingredientelor și de abundența condimentelor specifice care stau la baza mancarurilor cantoneze. Preparatele vor fi gatite de invitatul special, Master Chef-ul Heung Kit Fai, caruia i se va alatura bucatarul sef al Crowne Plaza București, Ashlie Dias, de asemenea, maestru al bucatariei asiatice.
Printre specialitatile pregatite la festival se numara: creveți sote cu sparanghel, coasta de vita innabușita cu sos “XO”, crab proaspat cu vin de orez chinezesc pe pat de albus de ou, orez servit in ananas, crab gatit in wok cu ghimbir si ceapa verde, cat si preparate de tip Dim Sum, aburite cu bambus: galuste cu porc, pachetele de primavara.
Preparatele cantoneze sunt cunoscute pentru modul sanatos in care sunt gatite, in cat mai puțin ulei, de cele mai multe ori aburite, coapte, pregatite in wok sau innabusite. In plus, cei care vor alege sa faca o incursiune in bucataria chinezeasca, vor fi rasfatati cu esentele si aromele intense ale unei gastronomii autentice.
Cei ce vor lua parte la Chinese Food Festival pot alege intre mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet sau un Sunday Brunch inspirat din bucataria chinezeasca, ce va avea loc duminica 2 iunie, de la ora 12.30 pm la ora 16.30 pm. In plus, iubitorii gastronomiei chinezesti pot participa la demonstrația culinara sustinuta de Master Chef-ului Heung Kit Fai impreuna cu bucatarul sef Ashlie Dias, ce va avea loc joi, 6 iunie, incepand cu ora 19:00.
Chinese Food Festival este sustinut de Ambasada Republicii Populare Chineze si va avea loc in perioada 28 mai - 7 iunie la Crowne Plaza Bucuresti.
Program Chinese Food Festival 28 mai - 7 iunie
Luni – Vineri - Bufet pranz - 99 Lei
Marti - Joi - Bufet cina - 115 Lei
Duminica 2 iunie - Sunday Brunch - 185 Lei
Joi - 6 iunie – Lectie de gatit - 159 Lei
Meniu a la carte "Chinese Food Festival" disponibil zilnic - 28 mai - 7 iunie