Ingrediente:
- 450g carnati dulci italieni
- 340g carne de vita macra
- 100g ceapa tocata
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 800g rosii zdrobite
- 170g pasta de tomate
- 170g sos de rosii
- 118g apa
- 2 linguri zahar alb
- 1 1/2 lingurita frunze de busuioc uscate
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingura sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 4 linguri patrunjel proaspat tocat
- 12 foi de lasagna
- 450g ricotta
- 1 ou
- 1/2 lingurita sare
- 340g mozzarella taiata felii
- 135g parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-o oala din fonta, la temperatura medie, gateste carnatii, carnea de vita, ceapa si usturoiul la foc mediu, pana se rumenesc bine. Se adauga apoi rosiile zdrobite, pasta de tomate si sosul de rosii si apa.
Asezoneaza cu zahar, busuioc, seminte de fenicul, o lingura de sare, piper si doua linguri de patrunjel. Fierbe totul acoperit. timp de cira 1 1/2 ore, amestecand ocazional.
Pune apa cu putina sare la fiert intr-o oala mare. Scufunda foile de lasagna in apa clocotita, intre 8 si 10 minute. Apoi scoate-le si clateste-le cu apa rece. Intr-un bol separat, combina ricotta cu ou, restul de patrunjel si 1/2 lingurita sare.
Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
Pentru asamblare, intinde sosul de carne intr-un vas/tava de copt. Aranjeaza 6 foi de lasagna peste, apoi jumatate din cantitatea de ricotta, apoi o treime din feliile de mozzarella.
Adauga din nou un strat de carne si presara un sfert din cantitatea de parmezan. Repeta straturile si pune la sfarsit restul de mozzarella si parmezan. Acopera cu o folie.
Coace in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Inlatura foaia si mai coace 25 de minute.
O gasesti si pe allrecipes.com