Funky Chefs iti propun sa mananci acasa sau la birou ca la restaurant. Fie ca ti-e pofta de o pizza buna, fie ca vrei ceva sanatos (au o oferta impresionanta de supe crema), ii gasesti pe Joydelivery.ro sau pe Facebook.com/joydelivery, unde posteaza cate un meniu nou in fiecare zi.

Daca vrei sa le incerci una din pizzele Joy, Alex Petricean si Bogdan Alexandrescu au dezvaluit pentru Foodstory o reteta: pizza cu legume grill in 5 arome. Suna bine, nu-i asa?

Ingrediente pentru 2 portii

Aluat :

  • 3 cani faina tip 055 (360g),
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar5g drojdie
  • 3 linguri ulei masline

Amestecam faina cu sarea, apoi intr-un bol adanc, formam o gramajoara de faina cu gol in mijloc. Turnam apa calduta, drojdia si zaharul putin cate putin, amestecand si framantand cu mainile aluatul. Cand devine usor pufos, adaugam cele 3 linguri de ulei de masline si amestecam pana se omogenizeaza; formam 2 bile din aluatul obtinut. Cu ajutorul unei pensule, ungem bilele de aluat cu putin ulei de masline. acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca 1h si 30 de minute la temperatura camerei.

Pizza: 

  • 6 palarii de ciuperci champignon
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 vanata
  • 1 ceapa rosie
  • 60g branza feta taiata cubulete
  • 150g mozzarella rasa
  • 150 ml suc rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 40 ml ulei masline
  • 1 lingurita curry
  • 10 ml otet balsamic
  • 1g sare
  • 1g piper negru proaspat macinat
  • 0.5g oregano
  • 0.5g busuioc
  • 0.5g zahar pudra

Pregatim legumele pentru grill: ciupercile se stropesc cu putin ulei de masline si sare. Dovlecelul se taie rondele, se unge cu ulei de masline, otet balsamic si usturoi tocat marunt. Ardeiul gras se taie fasii late, se marineaza cu paprika, putin ulei de masline si fulgii de chili. Vanata se taie rondele subtiri si se marineaza cu ulei de masline si pudra de curry. Ceapa rosie se taie rondele. Odata taiate si marinate,legumele, se lasa 15 minute la temperatura camerei, apoi se pregatesc cate 30 de secunde pe fiecare parte, pe grill-ul incins in prealabil si uns cu putin ulei de floarea soarelui si se pun deoparte.

Pentru sosul de rosii: intr-o craticioara turnam sucul de rosii, zaharul, oregano-ul si busuiocul, putina sare si piper si tinem aproximativ 10 minute pe foc mediu, pana da in clocot, pentru a reduce aciditatea.

Se scoate aluatul din bol, si pe masa tapetata cu faina se intinde pana formam un disc cu diametrul de aproximativ 30cm (cam cat un vinil de pick-up). Cu ajutorul unei linguri intindem prin miscari circulare sosul de rosii peste aluat, apoi presaram mozzarella rasa. Raspandim legumele pregatite la grill pe toata suprafata aluatului, apoi adaugam cubuletele de feta si presaram putin oregano peste toata compozitia. Pizza se introduce in cuptorul preincalzit la 200c timp de 5-6 minute