"Am ramas blocat. L-am vazut doar la televizor", a spus Mihai Toader. "Nu pot sa-l omor", a spus si Victor Nemes.
"In viata mea nu am pus mana pe asa ceva", a fost reactia Ginei Jalba.
Nicusor, ca de obicei, a fost cel mai amuzant. Nici macar nu stia ce e si de ce se mananca. Privirea lui pierduta insa a disparut cand si-a infruntat frica si l-a scos din apa, la insistentele lui Chef Florin.
"Nu am gatit si nici macar nu am mancat homar. Habar nu am ce trebuie sa fac", a spus si Rares.
Din homar se mananca clestele si coada", a explicat Chef Florin Dumitrescu.
Intr-o portie cu paste cu homari, nu este ok sa pui si smantana. Aceasta acopera gustul homarul.
Gina Jalba a facut o salata cu rucola, avocado, portocale, rosii cherry si homar, iar chefii i-au apreciat originalitatea, dar castigatoarea acestei probe a fost Maria Secreriu.
Iata cum sa gatesti un homar pas cu pas:
1. Pentru inceput, ai nevoie de o oala mare. Umple-o cu apa cat sa acopere complet homarul.
2. Pune in ea sare de mare pana devine la fel de sarata ca apa marii si pune-o la fiert.
3. Cand fierbe apa, baga homarul in oala cu capul in jos. Atentie, cel mai bine este sa-l bagi viu, pentru ca daca il omori inainte, corpul lui secreta niste proteine care ii strica nuanta de roz.
4. Acopera oala cu un capac si in momentul in care incepe sa fiarba din nou, fii cu ochii pe ceas la durata fierberii: 12-15 minute pentru un homar de 450g, 15-20 minute pentru un homar intre 450-750g, 20-30 minute pentru un homar de peste 1 kg.
5. Cand e gata fiert, homarul trebuie sa aiba o culoare rosie vie.
Iata cele mai bune retete cu homari de la concurentilor de la MasterChef: