Pestele calugar
I se mai spune “drac de mare”, iar asta pentru ca arata... cam infricosator. Cu toate acestea, este foarte apreciat in gastronomie.
Citeste si: 10 mancaruri ciudate, dar gustoase, pe care trebuie sa le incerci inainte sa mori
Durian
Nu doar ca miroase ingrozitor si are gust de legume putrezite, dar acest fruct arata ca un dispozitiv medieval de tortura. Vezi cum se mananca si in ce tari este considerat o delicatesa.
Crabul Alaska King
Arata ca un paianjan care poate aparea doar intr-un cosmar. Insa bucatarii il apreciaza pentru marime, dar si pentru gustul fin al carnii.
Balutul
Desi noua ni se pare o mancare de-a dreptul respingatoare, balutul este de fapt foarte apreciat in Asia, in special in Filipine, China, Cambogia si Vietnam. Balutul este un ou fertilizat de gasca, care se mananca direct din coaja, cu tot cu embrionul aproape dezvoltat in interior, de regula vechi de 18 zile, cat sa nu aiba inca pene, cioc sau oase. Citeste mai multe despre balut.
Puii negri
Exista de foarte mult timp in bucataria asiatica. Marco Polo a fost primul care a vorbit de acesti pui incepand cu sfarsitul secolului 13. Inca din trecut, carnea acestora era foarte apreciata din punct de vedere medicinal, datorita mai multor proprietati: se zice ca aceasta intareste sistemul imunitar, trateaza diabetul, anemia, dezechilibrele postnatale si problemele sistemului reproductiv feminin. Rasa are mai multe calitati neobisnuite: carnea si oasele sunt de un albastru inchis, puii au 5 degete la fiecare picior (majoritatea puilor au doar 4) si au niste pene fine ca matasea – tocmai de aceea se numesc Silkie Chicken. Vezi cum se gatesc puii negri.