Sfatul #1: Sa arunci galbenusurile, cea mai hranitoare parte a oului
Despre oua se stie deja ca sunt printre cele mai nutritive alimente de pe planeta. Au o singura problema: contin si un nivel mare de colesterol. Tocmai de aceea, au existat sfaturi care iti sugerau sa arunci galbenusurile, care contin colesterol si sa consumi doar albusurile. Foarte gresit! Galbenusurile contin toti nutrientii din ou, pe cand albusurile sunt doar proteine.
Mai mult decat atat, exista studii care au confirmat ca, in proportie de 70%, ouale nu au niciun efect asupra nivelului de colesterol din sange si nici nu cresc riscul de boli cardiace.
Sfatul #2: O calorie este o calorie, iar calitatea mancarurilor este mai putin importanta
Numaratul caloriilor este una din cele mai mari greseli din istoria nutritiei, pentru ca sursa din care provin este mai importanta decat caloriile in sine. Trebuie sa realizezi ca alimentele au un impact diferit asupra hormonilor si a creierului nostru – sunt percepute diferit si se ard intr-un ritm diferit. Asa ca numararea lor este doar un efort inutil.
Sfatul #3: Sa inlocuiesti untul cu margarina
Un alt sfat care a fost foarte popular in anii trecuti a fost sa renunti la consumul de unt, pe motiv ca este prea gras si ca provoaca boli cardiace si obezitate. Nimic mai gresit, iar revista TIME l-a pus pe coperta in vara anului trecut, tocmai pentru a-i repara imaginea la nivel global.
Untul este gras, insa este natural, pe cand inlocuitorul sau – margarina – este o combinatie de substante chimice, un produs procesat cu impact negativ asupra corpului nostru.
Sursa: www.businessinsider.com