Bread is Gold - Massimo Bottura si prietenii

Pentru Massimo Bottura, bucatarul sef care detine Osteria Francescana din Modena (3 stele Michelin si numarul 2 in topul celor mai bune 50 de restaurante din lume), risipa de mancare este un subiect important. Asa ca a scris o carte despre cum putem sa refolosim mancarea si despre cum putem gati preparate fabuloase din ingrediente obisnuite. Cartea include peste 150 de retete, de la 45 de bucatari celebri din intreaga lume.

O poti comanda de aici.


Downtime: Deliciousness at Home - Nadine Levy Redzepi

Te-ai intrebat vreodata ce mananca unul dintre cei mai buni bucatari ai lumii la el acasa? Iti spune Nadine Levy Redzepi, nimeni alta decat sotia lui Rene Redzepi, bucatarul care a facut din Noma (Copenhaga) cel mai bun restaurant din lume timp de 3 ani la rand (2010-2012). Cartea contine retete pentru oricine, de la bruschette simple, cotlete de porc la tigaie, sau somon gatit incet, la preparate mai sofisticate, precum sparanghel alb cu sos de trufe, sau tort de macaron.

O poti comanda de aici.  


Meyer’s Bakery: Bread and Baking in the Nordic Kitchen - Claus Meyer

Co-fondator al restaurantului Noma, alaturi de Rene Redzepi, Claus Meyer este una dintre figurile marcante ale bucatariei scandinave. Dar in noua lui carte nu vorbeste despre preparate care au revolutionat bucataria nordica, ci despre paine. Meyer ne invata cum sa preparam maiaua si explica pas cu pas fiecare proces, de la framantarea, la formarea si coacerea aluatului de paine.

O poti comanda de aici.


Sweet: Desserts from London’s Ottolenghi - Yotam Ottoleghi & Helen Goh

Bucatarul de origine israeliana Yotam Ottolenghi este recunoscut pentru emisiunile sale televizate, dar mai ales pentru cele 5 restaurante pe care le detine in Londra. Pentru noua sa carte – axata doar pe deserturi – a colaborat chiar cu patiserul care ii este alaturi de 7 ani de zile, Helen Goh. In ”Sweet” vei gasi retete de dulciuri din restaurantele si locatiile Ottolenghi, de la briose colorate la cheesecake-uri, sau chiar variante reinterpetate ale unor prajituri clasice, precum Victoria Sponge sau Mont Blanc.

O poti comanda de aici.

Eleven Madison Park: The Next Chapter: Stories & Watercolors, Recipes & Photographs - Daniel Humm & Will Guidara 

Poate cea mai exclusivista carte de pe lista, ”Eleven Madison Park: The Next Chapter: Stories & Watercolors, Recipes & Photographs” este o editie limitata (doar 11.000 de exemplare tiparite), in doua volume, care aduna peste 100 de retete din bucataria de la Eleven Madison Park (in prezent, cel mai bun restaurant din lume). Fiecare carte este semnata de Daniel Humm si Will Guidara, co-fondatorii restaurantului, dar si pretul ei e pe masura.

O poti comanda de aici.

Alexandra