Camelia Sucu este de parere ca mancarea este singura modalitate prin care iti poti mentine tineretea, si noi ii dam dreptate. Tocmai de aceea, femeia de afaceri marturiseste ca este foarte atenta la ce mananca zi de zi. Motto-ul ei in viata este “echilibru in toate”, iar mancarea nu face exceptie de la regula: “Meniul meu este variat, insa bazat pe fructe si legume. Carne consum destul de rar si in special peste. Sunt adepta pregatirii minimale si a unui meniu echilibrat si cat mai enzimatic. Asta simt ca-mi aduce vitalitate, de asta are corpul meu nevoie”.
Pentru ea, mancarea este mai mult decat hrana. Este unul din ingredientele de baza ale unei cariere de succes: “In ritmul vietii de zi cu zi, mancarea este necesarul bine dozat care sa-mi intretina pofta de munca. Sunt atenta cu ce mananc pentru ca mi se pare ca singura sursa reala, sustenabila, pe termen lung prin care ne putem pastra tineretea este alimentatia. Iar vestea buna - pentru toti scepticii - este ca a a manca sanatos nu este deloc o corvoada, asta nu aduce cu sine o viata de privatiuni: aduce bucurie, placere zilnica, energie”, ne-a mai marturisit ea.
Chiar daca ii place sa descopere locuri noi, Camelia Sucu apreciaza mancarea simpla, clasica, dar gatita foarte bine. Cu toate acestea, a incercat si bucataria moleculara la restaurantul The Artist din Bucuresti, care i-a lasat o impresie buna: “Daca va doriti sa aflati cat de departe a mers Camelia Sucu cu a experimenta ciudatenii culinare, o sa fiti dezamagiti: am gusturi foarte basic in materie de gastronomie, nu-mi plac experientele extreme. Gasesc totusi interesanta bucataria moleculara, in sensul in care se apropie de arta. Am frecventat si eu, de altfel singurul - din cate stiu - restaurant de bucatarie moleculara din Romania The Artist si mi-a placut”.
Foto: Facebook.com/cameliasucu
Mini chestionar culinar cu Camelia Sucu:
1. Vinul preferat: vin rosu nu foarte tare, fructat
2. Desertul preferat: checul de ciocolata si pentru ca nu ma satur niciodata din desert prajitura Pavlova (daca nu stiti ce este, va invit la Iconic)
3. Un sfat culinar: Arunc o manusa catre cei care cred ca o masa buna este neaparat o masa plina cu de toate, in cantitati mari si combinatii diferite. Ingrediente de calitate si relativ putine, dar combinate corect fac ceea ce eu numesc o mancare buna.
4. Restaurante din Bucuresti unde mancati cu placere, in afara de Iconic: Cantine de Nicolai, Tappo, Isoletta, Biutiful
5. Experienta la Iconic Food Wine & Design in 3 cuvinte: Food, Wine and Design :). Experienta estetica 360.
6. Mancarea care va aduce aminte de copilarie: papanasii
7. Mancarea pe care o gatiti acasa si va iese perfect: pastele cu toate felurile de sosuri si …cafeaua
8. Orasul in care se mananca cel mai bine: New York pentru ca nu-ti ajunge un an din viata sa iei la rand in fiecare zi locurile unde ai putea sa mananci minunat.
9. Bucataria internationala preferata: Mediteraneana, evident.
10. Un preparat care v-a ramas in minte: La restaurantul Coya din Londra am mancat seabass chilian invelit in crusta de miere si cu spices – specialitate a bucatariei peruviene.