Weekendul care s-a incheiat Sibiul a avut parte de un show culinar de senzatie sustinut in cadrul Festivalului ”de Bun Gust” de trei dintre concurentii celui de-al doilea sezon ”MasterChef”.
”Prima editie a Festivalului ”de Bun Gust” a fost exact ce lipsea din Sibiu”, crede Bogdan. ”Cu tot frigul de afara, sibienii, dar si multi turisti s-au ingramadit intr-un cort de 2400 mp. Au avut parte de mancaruri din 8 bucatarii internationale, spectacole, concerte si de 10 retete pe care eu, Vlad Muresan si Alexandru Hora le-am gatit impreuna in fata publicului. Am explicat tehnicile de gatire, dar cel mai important, am explicat rolul unei alimentatii sanatoase”, mai spune acesta.
La randul lui, Alex Hora se declara foarte incantat de aceasta experienta si de faptul ca preparatele sanatoase gatite de ei s-au dovedit a fi pe placul celor prezenti: ”Publicul a fost bucuros sa ne vada, iar retetele cu care ne-am prezentat au fost foarte apreciate. Noi suntem bucurosi ori de cate ori putem impartasi cu ei pasiunea noastra pentru arta culinara.”
Si Vlad Muresan e de parere ca in cadrul evenimentului de la Sibiu bunul gust a fost la el acasa: "de Bun Gust" a avut “gust” şi la propriu şi la figurat. A fost o oportunitate pentru cei aflati acolo sa se bucure de o atmosfera calda, destinsa, prietenoasa, intr-un oras frumos, cu personalitate si cu oameni extrem de primitori. Cei aventurosi nu s-au dat la o parte si au intrat in diverse competitii de taiat ceapa, de aranjat farfuriile sau de recunoastere a ingredientelor, legumelor si fructelor, dupa ce au fost legati la ochi. Alaturi de Bogdan si Alex am avut cateva demonstratii culinare, iar personal am avut si o degustare de vin, caci o masa “de bun gust” e intregita doar de un vin potrivit”, e de parere somelierul de la ”MasterChef”.
Iata retetelel preparatelor pe care le-au gatit cei trei: