Ai grija insa cum si cat bei. Desi nu exista nicio regula scrisa, sunt totusi niste limite impuse de relatia pe care o ai cu viitorii insuratei. Pentru ca nu-i tot una sa fii varul care a stricat petrecerea pentru ca l-a pocnit pe prietenul cel mai bun al mirelui sau sa fii o cunostinta care a bifat petrecerea de nunta din obligatie si care s-a luat la harta cu un alt mesean.
Ce vrem sa spunem este ca numarul de pahare pe care e bine sa le golesti, ca sa te simti bine si sa joci chiar si pe o sarba, e direct proportional cu locul tau pe lista invitatilor. Sunt cateva reguli de baza care se aplica tuturor celor care iau parte la o nunta. Daca esti in categoria mire/mireasa sau rude foarte apropiate atunci da-i bataie si bucura-te de petrecere. Doar e cel mai important eveniment pentru voi. Daca esti invitat si atat, atunci nu te da in stamba pentru ca nu vrei sa le strici ziua personajelor principale. Asadar, spune-ne cine esti ca sa iti spunem cum sa bei la o nunta fara sa te faci de ras.
Personajele principale – adica mire, mireasa, nasii, socrii mari sau mici
Esti in centrul atentie si stii ca toti ochii sunt pe tine. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te distrezi, dar cu masura. Vei gusta din suficiente pahare de sampanie la intampinarea oaspetilor incat sa nu mai ai putere sa dai peste cap si paharele de vin, tariile sau cocktail-urile ce vor fi pe masa. Daca vrei sa mai degusti ceva ai putea incerca un gin tonic, revigorant si destul de dulce incat sa iti dea energie.In cazul in care iti face vinul cu ochiul incearca sa te pastrezi pentru cand vine si mancarea si indiferent ce bei incearca sa mentii ritmul de o singura bautura pe ora.
Rude apropiate – adica farti surori, veri, veriosare, unchi, matusi
Daca nu cumva esti int-o relatie extrem de proasta cu familia sau vrei cu orice pret sa le strici nunta, atunci si tu ar trebui sa bei cu masura. Nu iti face incalzirea de acasa inainte sa ajungi la petrecere. Rezuma-te la vin si toastul de inceput cu sampanie, ca sa le arati celor din familie ce copil/ nepot mare si responsabil esti si ca stii sa te distrezi fara sa faci ravagii. Iar ca sa iti dai pe spate toate rudele invata si cativa pasi de vals sau tango.
Priteni apropiati – adica toata gasca din copilarie, liceu, facultate
Ce mai, esti printre primii care au aflat despre fericitul eveniment si despre cererea in casatorie, iar daca ai avut noroc se poate sa fi fost domnisoara sau cavaler de onoare pentru miri. Acesta e cel mai bun rol pe care poti sa il ai la o nunta: ii stii pe cei doi porumbei, toti prietenii vostri sunt acolo si nu esti atat de apropiat de familie incat sa iti faci griji ce zice matusa nesuferita despre al treilea paharel de whisky. Esti in pozitia privilegiata in care poti sa gusti din aproape orice: tequila, vin, sampanie, bere. Orice te face sa te ridici de pe scaun si sa rupi ringul de dans.
Rude indepartate
Daca ai intrat in categoria asta trebuie sa stii sa iti dozezi paharele. Esti suficient de implicat in familie incat sa nu iti doresti sa te faci de ras, dar nici nu vrei sa stai toata seara sa depeni amintiri din copilaria ta si mirilor. Asa ca poti incerca un cocktail si un pahar de samapnie, dar nu te cinsti de acasa pentru ca izul de alcool te va da de gol in fata rudelor care nu te-au vazut de mult.
Prieteni de familie
Adica esti in categoria celor invitati pentru ca era o obligatie sa fii chemat. Doar parintii mirilor au venit si ei la nunta voastra! Sau ai de gand sa ii treci pe lista de invitati daca evenimentul se va intampla in curand. Asadar, trebuie sa faci impresie buna. Nu vrei sa iti auzi barfe, asa ca dezmatul cu multe grade de alcool nu are ce sa caute in ecuatie. Poti savura paharul de sampanie de la primire si te poti tine cu strictele de acelasi pahar cu vin intreaga seara. In cazul in care mai vrei inca unul, ramai pe aceelasi vin si aceeasi culoare.