Chef Samuel Le Torriellec de la restaurant L’Atelier i-a invatat pe elevii de la Liceul Teoretic Viilor cum sa realizeze o terina de Foie Gras de rata Rougie si cum sa faca un Foie Gras cald la tigaie. Un deliciu de atelier cu formare profesionala si degustare.

Sebastian Soltan de la Macromex – La Lorraine, prin atelierul despre panificatie si de coacere a pâine, le-a dezvaluit tinerilor elevi in tainele meseriei de brutar.

Intr-o lume in care totul se uniformizeaza si intra in trendul globalizarii, trebuie sa tinem cont ca anumite meserii nu pot fi facute fara metoda, rigoare si pasiune, iar meseriile cu mestesug si anume cele legate de gastronomie, patiserie, cofetarie, panificatie, si alte meserii atât din agricultura cat si din industria turismului, trebuie sa se bucure de privilegiul invatarii pe perioada de timp suficient de lunga incât sa asigure un proces normal de invatare, asimilare si perfectionare a metodelor de lucru.

Din acest motiv Sarbatoarea Gustului gaseste necesar sa vina in sprijinul tinerilor liceeni cu ateliere de formare profesionala prin facilitarea intâlnirii cu profesionisti si Chef de prestigiu care sa ii invete lucruri noi pentru a le imbogati bagajul profesional, pentru a fi buni profesionisti când vor intra in câmpul muncii.

Vizitati www.sarbatoarea-gustului.ro si www.facebook.com/SarbatoareaGustului