Ingrediente:
- 250g morcov razuit
- 1 litru de lapte
- 50g unt
- 1/2 lingurita cardamom macinat
- 100g branza dulce (1branza este optionala, daca doriti puneti, daca nu aveti nu trebuie)
- alune uscate (fulgi de migdale, caju, fistic, stafide – ce doriti)
- 70g zahar
Mod de preparare:
Se pune intr-o oala laptele la fiert si se fierbe pana cand se reduce la jumatate. Prajiti toate alunele uscate (fulgi de migdale, caju, fistic, stafide) un pic in tigaie cu putin unt. Se incalzeste o tigaie/wok sau o oala cu unt, se pun morcovii rasi, cardamom macinat si se fierbe pana cand sa inmoie morcovii. Adaugati lapte si fierbeti la foc mediu pana se ingrosa toata compozitia.
Odata ce incepe ingrosarea se adauga zahar si se amesteca incontinuu. Gatiti la foc mic si amestecati mereu. Aduagati alunele prajite si amestecati pana ramane doar o compozitie grosa si s-a evaporat tot laptele. Adaugati branza dulce daca doriti si lasati inca 2 min pe foc. Serviti la temperature camerei sau rece.
Incearca-i si reteta de la MasterChef, cu ajutorul careia a reusit sa-i impresioneze pe chefi: