1. Daca meniul unui steakhouse cuprinde atat carne Prime, cat si Choice, cel mai bine comanda-ti Prime. Aceasta provine de la vite tinere, bine hranite si are grasime care strapunge carnea si care ii da un plus de savoare. Carnea Choice este si ea foarte buna, sa nu ne intelegi gresit.
2. Un steakhouse bun este unul in care servirea este de exceptie. Chelnerul care iti ia comanda trebuie sa stie foarte bine meniul si sa-ti dea un sfat pe masura. Daca nu se intampla asa, cauta alt steakhouse.
3. Nu comanda friptura bine facuta. In primul rand, ii vei jigni pe bucatari, iar in al doilea rand, cu cat este mai bine gatita carnea, cu atat va fi mai uscata. Daca nu-ti place in sange, incearca macar gatita mediu. Interiorul carnii va avea o textura si un gust de neuitat.
4. Nu te lasa pacalit de carnea de vita Kobe, considerata una din cele mai bune din lume. Aceasta se poate manca doar in Japonia, unde se produce in cantitati foarte mici. Daca o gasesti in orice steakhouse, s-ar putea sa dai bani multi pentru o friptura oarecare. Statele Unite au cumparat anul trecut 72 tone de Kobe, iar americanii au consumat (adica au crezut ca au consumat) 13,5 milioane de tone.
5. Nu intotdeauna carnea de la steakhouse este proaspata. Un fost angajat a explicat ca uneori carnea este tinuta si dupa data expirarii si este folosita pentru fripturile bine facute.
6. Ca sa faca fripturi delicioase din carne de calitate mai slaba, unele steakhouse-uri folosesc mult unt.
7. Vitele hranite cu iarba sunt o optiune mult mai buna, atat pentru consumatori, cat si pentru carne. Doar ca nu multe steakhouse-uri platesc mai mult pentru optiunea mai sanatoasa.
Sursa: www.kitchendaily.com