1. Este un haos controlat
Intre bucatari si chef si chelneri, in restaurantele de fine dining exista o persoana care le face legatura si se asigura ca mancarea corespunde comenzilor. Functia, in limba engleza, se numeste "expeditor". Ei bine, dincolo de muzica linistita din restaurant si decorul elegant, in bucatarie este un mare haos, dar bine controlat. Acest expeditor tipa la bucatari ca sa se asigure ca toate comenzile sunt respectate, chelnerii tipa la expeditor, bucatarii tipa intre ei - daca i-ai vedea in actiune, ai ramane surprins ca ies niste farfurii atat de fin realizate din mainile lor.
2. Meniurile speciale sunt special create ca sa foloseasca alimentele cu termen de valabilitate apropiat
In foarte multe restaurante care se respecta, bucatarii evita irosirea mancarii, asa ca profita de toate ingredientele disponibile si nu le lasa sa se strice. Asa ca ei concep meniuri speciale.
3. Duminica nu se comanda peste
Este o regula cunoscuta in randul gurmanzilor. Duminica, pestele nu este proaspat, pentru ca nimeni nu livreaza in aceasta zi.
4. Clientii fideli sunt tratati diferit
Daca vii pentru prima oara la un restaurant select, nu vei primi niciun tratament special. In schimb, daca esti un client fidel, cu siguranta vei primi un pahar de vin sau un desert din partea casei.
5. Chelnerii aud ce vorbesti
La un restaurant de fine dining, chelnerii sunt foarte atenti, chiar si la ce discuti cu partenerul de cina. Ba mai mult, s-ar putea sa discute despre tine in spate, cu ceilalti chelneri.