1. Humusul
Trebuie sa recunosti ca cel din supermarket nu este cel mai bun. Incearca sa-l prepari singur, acasa. Nu este foarte greu. Vezi mai jos cum sa-l faci pas cu pas:

Ingrediente:
•    250 gr naut
•    2 catei de usturoi taiati fin
•    2-3 linguri ulei (+ulei pentru decor)
•    1 lingurita sare
•    Zeama de la o lamaie
•    3 linguri tahini (pasta de susan)
•    Putina boia dulce pentru decor

Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se fierb in apa 1-1,5h. Daca ai rabdare poti curata boabele dupa ce s-au fiert (o metoda mai rapida ar fi sa frecati boabele in palma). Se pastreaza o cana din apa in care a fiert nautul. Se pun in blender nautul, tahini, usturoiul, zeama de lamaie. Se adauga uleiul si apa atat cat sa se obtina o crema fina.

Se adauga sarea si se amesteca bine. In functie de gusturi, mai puteti adauga tahini, usturoi sau zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-un bol, se niveleaza astfel incat sa se formeze un sant de forma unui cerc, in care se varsa putin ulei de masline. Se presara deasupra hummusului boia dulce. Citeste si povestea acestui preparat.

2. Dressingurile de salata
Le prepari extrem de rapid si sunt cat se poate de gustoase. In plus, nu trebuie sa-ti mai faci griji la E-urile pe care aceste produse le contin de obicei.

Una din cele mai simple retete este urmatoarea: o parte ulei de masline, 2 parti otet, arpagic maruntit, mustar Dijon, sare si piper.

Vezi si 3 dressinguri delicioase pentru salate propuse de Jamie Oliver

3. Supa
Daca o gatesti tu acasa, ii stii toate ingredientele si nu mai trebuie sa-ti faci griji pentru substantele inutile puse de obicei de bucatari. Este foarte usor sa-ti prepari una si te tine 1-2 zile. Avem zeci de propuneri de supe sanatoase, cu un gust de neuitat! Iar in perioada asta, iti recomandam sa incerci o supa pentru imunitate:

4. Guacamole
Poate fi tentant sa iti cumperi guacamole gata preparat, insa de ce sa faci asta daca este atat de simplu? In plus, te vei bucura de un gust mult mai intens.

5. Crutoane
Painea uscata nu trebuie sa fie aruncata! Trebuie doar sa o tai in bucati mici, sa o stropesti cu ulei de masline, sa o condimentezi si sa o coci pana prinde o nuanta aurie. Citeste si: Ce sa faci cu painea uscata. Cum poti transforma firimiturile in mancaruri gustoase