1. Sushi
Este niste orez cu o fasie de peste deasupra, insa cand vine vorba de mancat, s-ar putea sa intampini dificultati. In primul rand, manuirea betelor. Daca reusesti sa treci de aceasta provocare, urmeaza cea a orezului - trebuie sa-l mananci fara sa cada bucati din el, iar asta depinde de un singur lucru - sa nu-l inmoi in sosul de soia. Doar partea cu pestele trebuie inmuiata. Apoi, ultima provocare dinaintea gustului delicios: e prea mare pentru o inghititura si prea mic pentru doua inghitituri. Ramai la prima varianta, asa este recomandat de bunele maniere.
3. Rodiile
Sunt delicioase si foarte sanatoase. Semintele de rodie sunt bogate in acid elagic, un antioxidant puternic ce poate inhiba o enzima responsabila in aparitia cancerului de san. Singura problema este ca sunt cam greu de curatat, iar asta pentru ca pateaza foarte mult in jur. Totusi, exista un secret prin care le poti curata fara varsare de sange :) Vezi cum se curata corect o rodie.
4. Melcii
Sunt mancati in restaurantele din toata lumea. Melcii de pamant se gasesc mai ales in Franta, unde ii gaseste sub numele de "escargot", iar melcii de mare sunt numiti periwinkles. Amandoua feluri sunt greu de mancat. Ce trebuie sa stii? In primul rand, sa te folosesti de tacamurile speciale pentru melci. Ai nevoie de un cleste special cu care sa ii tii si de o furculita mai mica decat cea obisnuita.
5. Castanele
Pe timp de iarna, par alegerea perfecta, insa curatarea lor poate fi o adevarata provocare. In primul rand pentru ca sunt fierbinti si al doilea pentru ca nu se cojesc asa usor. Cu alte cuvinte, munca multa pentru putin miez. Dar este delicios, asa ca merita efortul.
6. Nuca de cocos
Probabil este cel mai greu de consumat aliment din lume. Pentru a ajunge la el, trebuie sa te urci intr-un copac foarte inalt, iar curatarea lui este o adevarata provocare. Coaja tare este imposibil de spart, trebuie sa lovesti cu un ciocan in cele trei nervuri. Abia dupa ce ai reusit asta poti sa te apuci sa mananci cocosul.