1. Sarea de masa
Sarea de masa sau sarea fina, pe care o ai deja in bucatarie, poate fi folosita in orice reteta. De regula, este recomandat sa o alegi pe aceasta atunci cand ai de-a face cu cantitati fixe.
2. Sarea Kosher
Este o sare cu granulatie mare, iar numele ei vine din bucataria evreiasca Kosher. Numele ei nu are legatura insa cu restrictiile alimentare evreiesti, ci cu rolul important pe care il are in obiceiurile lor culinare, cum sunt prepararea carnii inainte de gatire (termenul de “kosher” inseamna sa inlaturi sangele din carne) si in prepararea muraturilor.
Bucatarii o apreciaza pentru aroma moderata si pentru structura ei, care o fac sa se prinda mai usor de preparate. Daca vrei sa inlocuiesti intr-o reteta sarea Kosher cu sarea obisnuita de masa, redu cantitatile la jumatate, pentru a pastra un gust echilibrat.
3. Fulgi din sare de mare
Atunci cand vrei sa termini un preparat si vrei sa-i mai dai un accent final, fulgii din sare de mare sunt minunati. Pot fi folositi pentru carnuri, salate si chiar deserturi. Cea mai cunoscuta varietate este sarea Maldon, produsa in Marea Britanie.
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: