Usturoiul este prea gustos si benefic pentru organism ca sa-l dai deoparte, mai ales in sezonul rece. Are proprietati anti-virale de necontestat, asa ca incearca sa-l consumi mai des.
Sulful continut de usturoi este cel responsabil de respiratia urat mirositoare de dupa consum. Vestea buna este ca, prin coacerea la cuptor, acesta se descompune si mirosul dispare.
Uite cum sa-l gatesti usturoiul la cuptor si sa te bucuri de o gustare extrem de sanatoasa:
1. Curata stratul alb care infasoara bulbul, pana ajungi la cateii de usturoi. Lasa-i atasati unul de celalalt si taie-le doar varful, fara sa-i cureti.
2. Pune bulbul de usturoi pe o folie de aluminiu, cu varful in sus. Toarna ulei de masline peste usturoi si condimenteaza-l cu sare si piper.
3. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Dupa ce ai pregatit si usturoiul, acopera-l complet cu folia de aluminiu si baga-l la cuptor 45-60 de minute.
Dupa ce il scoti, usturoiul va fi moale, dulce si fara aroma puternica din cauza careia evitai sa-l consumi. Serveste-l fie simplu, fie pe paine prajita, fie in retetele clasice cu usturoi.