Reteta clasica de ou posat presupune putin mai multa indemanare si experienta. Exista, insa, si metode mai rapide din care obtii un ou posat perfect - in cuptorul cu microunde. Asa ca, data viitoare nimic nu te va impiedica sa iti faci un ou moale si fierbinte pentru pranzul de la serviciu.
Reteta perfecta am descoperit-o la bucatarii de la The Kitchn. Inainte sa treci la treaba stabileste ce putere are cuptorul pe care il vei folosi. Daca ai un cuptor cu o puter de 700W, de exemplu, il vei folosi la 80% din putere. Daca ai un cuptor si mai puternic, e bine sa il setezi la 50% din putere.
Ce ai nevoie pentru un ou posat la microunde?
- 1 ou
- 80ml apa
- ½ lingurita otet
- un bol mic sau o cana
- o farfurie de desert
- o lingura
Sparge oul in bol sau in cana. Toarna peste el apa amestecata cu otetul. Acopera bolul (cana) cu o farfurie si pune totul la cuptor la puterea potrivita timp de 1 minut.
Verifica daca oul s-a inchegat. Daca nu e gata, mai pune-l la cuptor inca 20 de secunde.
Daca iti doresti un ou cu un galbenus mai putin moale, pune-l la cuptor inca 40-60 de secunde in loc de 20.
Indeparteaza apa de deasupra cu o lingura si totul e gata! Poti manca oul posat langa micul dejun sau langa pranzul preferat.
Ai nevoie de o reteta? Avem una potrivita pentru tine: