Iata 4 tipuri de sosuri simple, pe care le poti pregari rapid:

Sos de branza

Amesteca 200 g de branza alba cu doua lingurite de mustar. Adauga sare si piper, dupa gust sau condimentele tale preferate si amesteca bine, pana obtii o crema omogena. Acest sos este potrivit pentru orice tip de carne, fie de pui, de porc sau de vita.

Sos de nuci

Un alt tip de sos care va da savoare preparatelor tale este sosul de nuci. Pentru a-l prepara trebuie sa pui la fiert o cana cu apa, o lingura de oregano, o ramura de rozmarin si una de cimbru. Lasa-le  timp de cinci minute. Intr-o tava, pune carnea pe care vrei sa o pregatesti, adauga sare si piper, cateva nuci fara coaja si toarna amestecul obtinut din apa si condimente. Adauga si o ceapa taiata julien. Lasa tava  la cuptor timp de 40 de minute.

Sos de rosii

Amesteca cinci linguri de maioneza, doua linguri de sos de rosii, un catel de usturoi zdrobit, o lingura de coniac cu cateva frunze de patrujel tocat marunt. Amesteca-le bine pana obtii o pasta omogena.


Sos de portocale si busuioc

Pentru a prepara acest sos ai nevoie de doua portocale, pe care trebuie sa le storci bine. Sucul obtinut amesteca-l cu o legatura de busuioc proaspat, tocat marunt. Adauga cativa catei de usturoi zdrobiti, doua linguri de ulei de masline, sare si piper. Amesteca bine pana obtii o pasta omogena.

Sursa: Cocinasemana