Daca pana acum am vorbit despre portocale, clementine, scortisoara, cuisoare si multe altele, astazi este randul unui alt preparat care ne duce, deseori, cu gandul la aceasta sarbatoare sfanta – turta dulce. Haideti sa invatam sa facem un sirop de turta dulce, care sa ne insoteasca in aceasta iarna multe dintre deserturile pe care le pregatim!

 

Ingrediente:

300 g zahar pudra

1 lingurita ghimbir pudra

1 baton de scortisoara

Optional, sclipici culinar, pentru decorare

 

Metoda de preparare:

Intr-o cratita pentru prepararea sosurilor, adauga zaharul, 200 ml apa si ghimbirul pudra/ macinat, la foc mediu – mic. Adauga apoi batonul de scortisoara si adu totul la fierbere, pastrand in continuare focul mic. Fierbe usor timp de aproximativ 5 – 7 minute, pana cand se dizolva tot zaharul. Acum vine momentul in care poti adauga sclipiciul culinar, daca alegi sa il folosesti – iti recomand sclipici auriu, ca sa iti iasa un sirop cat mai „festiv”!

Toarna siropul intr-o sticla din sticla sterilizata (de 0.5 L).

Pentru decorarea sticlei, poti lega in jurul ei o panglica in culorile Craciunului, o ghirlanda subtire, putina beteala subtire. Poti lipi pe sticla autocolante festive – reni, Mos Craciun, stelute aurii si argintii. Si practic, poti folosi orice decoratiune te inspira, mai ales daca planfici ca aceasta sticla sa faca parte dintr-un cadou de Craciun si nu o vei pastra pentru tine! 

 

Spor la treaba!